enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Naci Görür’den Marmara depremi uyarısı: Bekliyoruz

Naci Görür’den Marmara depremi uyarısı: Bekliyoruz
REKLAM ALANI
27.06.2024 08:07
1
A+
A-

Ege Denizi’nde 4,4 Büyüklüğünde Deprem: Marmara Bölgesi Uyarıldı

Ege Denizi’nde Çanakkale’nin Gökçeada ilçesi açıklarında 15,3 kilometre derinlikte 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Ege Denizi’nin KAF Fay Zonu üzerinde gerçekleşti.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin sosyal medya üzerinden değerlendirmesinde, söz konusu fay zonunun Marmara Denizi içinde devam ettiğini ve Marmara depreminin bu bölgede beklendiğini belirtti. Görür, bölgede gerilimin devam ettiğine vurgu yaparak Marmara Bölgesi’ni uyardı.

Deprem, kısa süreli panik ve endişeye neden olsa da herhangi bir hasara yol açtığına dair bir bilgi bulunmamaktadır. Yetkililer, depremi yakından takip etmekte ve olası artçı sarsıntılara karşı halkı tetikte kalmaya çağırmışlardır.

Ege Denizi, Türkiye’nin aktif deprem bölgelerinden biri olarak bilinir. Bölge, sıklıkla orta büyüklükte depremlere maruz kalmaktadır. En son büyük deprem, 1999 yılında İzmit ve Gölcük’te meydana gelmiş ve çok sayıda can kaybına neden olmuştu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Marmara Denizi ise Türkiye’nin en kalabalık ve ekonomik olarak en gelişmiş bölgelerinden biridir. İstanbul şehri de Marmara Denizi kıyısında yer almaktadır. Bölgede beklenen deprem, milyonlarca insanı etkileyebilir ve büyük hasarlara yol açabilir.

Yetkililer, vatandaşları deprem önlemlerini almaya ve olası bir depreme hazırlıklı olmaya teşvik etmektedir. Deprem anında sakin kalmak, sağlam bir yapıya sığınmak ve yetkililerin talimatlarına uymak büyük önem taşımaktadır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.