enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,4890
EURO
36,4468
ALTIN
3.044,93
BIST
9.829,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
6°C
İstanbul
6°C
Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
8°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
9°C
Cuma Çok Bulutlu
9°C
Cumartesi Açık
10°C

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA ÖRNEK TARIM PROJESİ HAYATA GEÇTİ

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA ÖRNEK TARIM PROJESİ HAYATA GEÇTİ
13.01.2025 09:06
A+
A-

Mustafakemalpaşa Belediyesi Tarım Alanında Öncülük Ediyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi, sürdürülebilir tarım ve üretim hedefleri doğrultusunda Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Tarım Peyzaj A.Ş. ve Mustafakemalpaşa Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ile bir protokol imzaladı.

Belediye Meclisi’nin kararıyla başlatılan proje, bölgenin tarım potansiyelini değerlendirmeyi ve hedef kitlelerle paylaşmayı amaçlıyor.

Protokol imzalanmasının ardından, proje kapsamında Orta Mahalle’de 120 dönümlük alana buğday ekimi gerçekleştirildi. Projeye dahil etmek için 200 dönümlük arazi de temizlendi ve sürüldü.

Mustafakemalpaşa, Bursa’da bir ilki gerçekleştirerek tarım ve üretim alanında öncülük ediyor. Proje kapsamında Tarım Peyzaj A.Ş. tohum ve gübre desteği, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ise ekipman ve iş gücü desteği sağlıyor. Projenin koordinasyonu Mustafakemalpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılıyor.

Belediye Başkanı Şükrü Erdem, “Elde edilen mahsulleri yoksullarla, çiftçilerle ve hayvancılarla paylaşacağız. Buğdaydan elde edilen un yoksullara, mahsulün bir kısmı tohuma, bir kısmı da silaj ot olarak çiftçilere ve hayvancılara ulaştırılacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.