enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Muhtaçlar için artık “Umut Var!”

Muhtaçlar için artık “Umut Var!”
REKLAM ALANI
06.08.2024 19:04
4
A+
A-

Umut Var Derneği: Muhtaçlar İçin Umut

Umutlarını yitirenler için yola çıkan Umut Var Derneği, bugüne kadar en az 100 bin ihtiyaç sahibine yardım etti.

Türkiye ve Afrika’da Yardımlar

2021 yılından bu yana Türkiye ve Afrika’da bulunan dernek, Ramazan yardımlarından Kurban kesimlerine, su kuyuları açılmasından gıda dağıtımlarına kadar birçok alanda faaliyet gösteriyor. Dernek, bugüne kadar Türkiye, Somali, Madagaskar, Tanzanya, Uganda, Nijer, Nijerya, Kamerun, Çad ve Afganistan gibi 10 ülkede insani yardım çalışmaları yürüttü. Bu çalışmalardan 100 binden fazla insan faydalandı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Balık Tutmayı Öğretmek

Derneğin amacı, “Balık vermektense, balık tutmayı öğretmek.” Bu doğrultuda, Afrika ülkelerinde uygulanan Süt Keçisi Projesi ile muhtaçların kendi ayakları üzerinde durmaları hedefleniyor. Bu proje, hem insanların onurlu bir yaşam sürmelerini sağlıyor hem de bölge ekonomisine katkı sağlıyor.

Gönüllünün Tanıklığı

Yusuf Suratlı, Umut Var Derneği’nde gönüllü olarak çalışanlardan biri. Suratlı, “Gittikçe, gördükçe derdimiz katlandı; omuzlarımızdaki yük arttı.” diyor. “İhtiyaç sahiplerine yardım etmek büyük bir onur. Umut Var Derneği’ndeki arkadaşlar bu görevi çok ciddiyetle yerine getiriyorlar. Biz de destek amacıyla gittik ve bu çalışmaları yerinde gözlemledik. Daha fazla insana yardım etmek istiyoruz. İnşallah hayırseverlerin katkılarıyla bu güzellikler tüm dünyaya yayılır.”

Kurbanlar, Su Kuyuları ve Türkiye’de Yardımlar

Umut Var Derneği, insani yardım çalışmalarının yanı sıra 2 bin büyükbaş ve 25 bin küçükbaş kurban kesti. Madagaskar, Mali, Somali ve Çad’da 250 adet su kuyusu açarak insanların temiz su ihtiyacını karşıladı. Dernek, Türkiye’de de acil yardıma odaklandı. Manavgat yangınları, Kastamonu sel felaketi ve Kahramanmaraş depremleri gibi afetlerde erzak dağıtımları yaptı ve burs verdi.

Destek Olmak İçin

Umut Var Derneği’nin çalışmalarına destek olmak isteyenler, derneğin banka hesap numaralarını kullanabilirler. Açıklama kısmına “Ad, Soyad, Telefon No ve Faaliyet Adı” yazılması gerekmektedir. Online bağış yapmak isteyenler de derneğin web sitesini ziyaret edebilirler. Ayrıca dernekle +90 507 818 86 88 numaralı telefondan iletişime geçilebilir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.