enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Muğla’daki yangının çıkış nedeni belli oldu! 200 hektar alan zarar görmüştü

Muğla’daki yangının çıkış nedeni belli oldu! 200 hektar alan zarar görmüştü
REKLAM ALANI
09.09.2024 16:20
3
A+
A-

Muğla’daki Orman Yangını

Muğla’nın Sarnıç Mahallesi’ndeki bir ormanlık alanda 7 Eylül günü saat 13.00 sularında sebebi henüz belirlenemeyen bir yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle alevler hızla yayıldı ve geniş bir alana sıçradı.

Bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangını kontrol altına almak için 6 uçak, 15 helikopter, 1 deniz aracı, 108 iş makinesi ve araç, 120 arazöz-su tankeri, 608 personel görevlendirildi.

Sarnıç Mahallesi sakinleri de yangından etkilenmemek için çeşitli önlemler aldı. Hayvanlarını tahliye ettiler ve bazıları yangın söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangının külleri çevre ilçelere kadar ulaştı. Bazı arı kovanları zarar gördü ve ormandaki hayvanlar hayatını kaybetti. Köylüler, yangın havuzlarına su taşıyarak söndürme çalışmalarına destek oldu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü, yangın nedeniyle bölgedeki arıcıların ciddi zarar gördüğünü açıkladı. Yaklaşık 800 arı kovanının zarar gördüğü ve bin civarında kovanın da dumandan etkilendiği belirtildi.

Vali Akbıyık, yangını kontrol altına almak için gece görüşlü helikopterlerin kullanıldığını duyurdu. Ekipler gece gündüz demeden yangına müdahale etti.

Yangın, üçüncü gününe girdiğinde kontrol altına alındı. Kanyon içindeki ulaşımı zor noktalara helikopterlerle müdahale edildi. Sabahın ilk ışıklarında havadan ve karadan yoğun müdahalelerle yangın söndürüldü. 200 hektar ormanlık alan zarar gördü ve soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangının nedenini araştırmak için başlatılan soruşturma sonucunda 22 yaşındaki A.Ö.’nün arı kovanı için kullandığı tütsünün yangını başlattığı tespit edildi. Gözaltına alınan A.Ö., tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.