enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

MSB’nin Üçüncü Dünya Savaşı açıklamasından sonra Avrupa ülkesinden dikkat çeken hamle

MSB’nin Üçüncü Dünya Savaşı açıklamasından sonra Avrupa ülkesinden dikkat çeken hamle
REKLAM ALANI
28.06.2024 11:05
1
A+
A-

3. Dünya Savaşı Kaygılarıyla Tahıl Depolanması

Rusya-Ukrayna çatışmasının devam ettiği ve Çin’in Asya-Pasifik bölgesindeki hareketliliğinin arttığı bir dönemde, küresel gerilimlerin tırmanması uluslararası toplumda 3. Dünya Savaşı endişelerine yol açtı. Türkiye’nin Dışişleri Bakanı’nın ve Milli Savunma Bakanlığı’nın yakın zamanda yaptığı açıklamaların ardından Avrupa’dan ciddiyetini vurgulayan bir adım geldi.

Norveç, dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olarak, olası bir 3. Dünya Savaşı senaryosuna hazırlık amacıyla tahıl depolama faaliyetlerini hızlandıracağını duyurdu. İngiliz basınında yer alan haberlere göre Norveç, 2029 yılına kadar yaklaşık 82.500 ton tahıl depolamayı hedefliyor. Bu miktarın, “düşünülemez bir felaket” durumunda ülkenin nüfusunu üç aya kadar beslemeye yeteceği belirtiliyor.

Norveç hükümeti, 2024 ve 2025 yılları arasında 30.000 ton tahıl depolamak için dört ayrı ülkeyle anlaşmalar imzaladı. Tarım ve gıda bakanı, bu acil durum tahıl stokunun, “olağanüstü durumlara hazırlıklı olmakla ilgili” olduğunu ifade etti.

Norveç’in maliye bakanı, “Uluslararası ticaret sistemlerinde büyük aksaklıklar veya ulusal üretimin başarısız olması durumunda ek bir güvenlik seviyesine ihtiyaç vardır. Bu, hükümetin ulusal hazırlığını güçlendirme çalışmalarının önemli bir parçasıdır” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Norveç’in tahıl stokunu 2029 yılına kadar artırma hedefinin yanı sıra, son zamanlarda Rusya Devlet Başkanı Putin ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasındaki iş birliği anlaşmaları da küresel endişelere katkıda bulundu. Norveç’in tahıl depolama planı, bu gelişmelerin ışığında bir önlem olarak değerlendiriliyor.

Rusya-Ukrayna çatışmasının devam etmesi, Çin’in bölgesel etkisi ve son olarak Norveç’in tahıl depolama planı, 3. Dünya Savaşı olasılığını bir kez daha gündeme getirdi. Bu gelişmeler, uluslararası toplumun güvenlik ve barış için yeni adımlar atmaya çağırdığı bir ortam yaratıyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.