enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

MİT Başkanı Kalın İsmail Haniye ile görüştü

MİT Başkanı Kalın İsmail Haniye ile görüştü
REKLAM ALANI
30.06.2024 00:16
5
A+
A-

İsrail-Filistin Ateşkes Görüşmelerinin Son Durumu

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail-Filistin arasında devam eden çatışmalarda gelinen son aşama ele alındı.

Kalın, Haniye’ye İsrail saldırılarında yaşamını yitiren Filistinliler için başsağlığı diledi. Türkiye’nin Filistin halkının yanında olduğunu ve destek vermeye devam edeceğini vurguladı.

Görüşmede, ateşkes görüşmelerindeki ilerleme, kalıcı bir ateşkesin sağlanması, rehinelerin serbest bırakılması ve Filistin’e insani yardım ulaştırılması için atılacak adımlar masaya yatırıldı.

Kalın, Haniye’ye şehit olan kardeşinin başsağlığı diledi ve Türkiye’nin Filistin halkına desteğinin süreceğinin altını çizdi. Ayrıca, Türkiye’nin, İsrail-Filistin çatışmasının adil ve kalıcı bir şekilde çözülmesi için uluslararası çabalara destek vermeye devam edeceğini belirtti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Görüşme sırasında, İsrail’in Filistin’e yönelik ihlallerinin uluslararası hukuka aykırı olduğu ve insan haklarına saygısızlık teşkil ettiği vurgulandı. Türkiye, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin acil toplanmasını talep ederek, İsrail’in saldırılarına son vermesi yönünde çağrıda bulundu.

Türkiye, Filistin’e yönelik saldırıların durdurulması, insani krizin giderilmesi ve kalıcı bir barışın sağlanması için uluslararası toplumla birlikte çalışmaya hazır olduğunu vurguladı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.