enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Mit Başkanı İbrahim Kalın Bakü Güvenlik Konferansı’na katıldı

Mit Başkanı İbrahim Kalın Bakü Güvenlik Konferansı’na katıldı
REKLAM ALANI
17.09.2024 11:55
3
A+
A-

Küresel Ulaşım Yollarının Güvenliğindeki Modern Zorluklar: Bakü Güvenlik Zirvesi’nde MİT Başkanının Görüşleri

Bu yıl “Küresel Ulaşım Yollarının Güvenliğine Yönelik Modern Zorluklar” temasıyla düzenlenen Bakü Güvenlik Zirvesi’nde, MİT Başkanı İbrahim Kalın, uluslararası meslektaşlarıyla bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Kalın, zirvede yaptığı konuşmada küresel güvenlik krizlerini, terör tehdidini ve bunların insani sonuçlarını ele aldı. Azerbaycan’ın işgalden kurtardığı Karabağ’da kaydedilen ilerlemeyi vurgulayarak, Ermenistan ve Azerbaycan arasında nihai bir barış anlaşmasının imzalanmasının bölgenin istikrarı açısından kritik olduğunu belirtti.

Bu barışın Zengezor Koridoru’nun açılmasını da sağlayacağını ve Azerbaycan-Ermenistan-Nahçivan-Türkiye-Avrupa hattının bağlantısını güçlendireceğini aktaran Kalın, uluslararası sistemin Ukrayna ve Gazze’deki çatışmalar nedeniyle karşı karşıya olduğu iki önemli küresel krizin altını çizdi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın uluslararası hukuk çerçevesinde yeni bir güvenlik mimarisiyle çözülmesi gerektiğini vurguladı. Gazze’deki çatışmanın son bulması için acil bir ateşkese ihtiyaç olduğunu belirterek, kalıcı barışın tek yolunun İsrail işgalinin sonlandırılması ve iki devletli çözümün hayata geçirilmesi olduğunu ifade etti.

Kalın, bağımsız bir Filistin Devleti’nin önemini vurgulayarak Türkiye’nin hem Ukrayna hem de Gazze’deki savaşların son bulması için çok yönlü istihbarat diplomasisi çalışmalarını sürdüreceğini dile getirdi.

Terörün küresel bir tehdit olduğuna dikkat çekerek DEAŞ, El Kaide, PKK ve FETÖ gibi örgütlere karşı ortak bir mücadelenin gerekli olduğunu vurguladı. Terör örgütlerinin ayrıştırılamayacağını ve herkesin güvende olması için herkesin tehlikeden korunması gerektiğini belirtti.

Jeopolitik manzarada artan tehditlerle mücadelede istihbarat diplomasisinin önemine değindi ve Bakü Güvenlik Forumu sekretaryasının kurulmasıyla kurumsallaştırılması gerektiğini vurguladı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.