enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Milli İstihbarat Akademisi eğitim hayatına başladı: İlk derse MİT Başkanı İbrahim Kalın katıldı

Milli İstihbarat Akademisi eğitim hayatına başladı: İlk derse MİT Başkanı İbrahim Kalın katıldı
REKLAM ALANI
16.09.2024 18:57
3
A+
A-

Milli İstihbarat Akademisi’nin Kuruluş Amacı ve İlk Dersi

Milli İstihbarat Akademisi (MİA), Türkiye’nin stratejik hedeflerine hizmet edecek nitelikli personel yetiştirmeyi, istihbarat ve güvenlik alanında bilimsel çalışmalar yürütmeyi ve ülkede bir istihbarat topluluğu oluşturmayı hedefliyor.

İlk yılında, İstihbarat Çalışmaları ve Güvenlik Çalışmaları olmak üzere iki yüksek lisans programı açan Akademi, uluslararası ilişkiler, tarih, siyaset bilimi ve psikoloji gibi alanlardan mezun 33 öğrenciyi kabul etti.

İstihbarat Çalışmaları Programı

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bu program, öğrencilerin istihbarat çalışmaları teorisi ve metodolojisi konusunda uzmanlaşmalarını sağlıyor. İstihbarat tarihi, stratejik istihbarat, terörizm ve radikalleşme, eleştirel düşünce ve analitik yazım gibi konularda da eğitim alıyorlar.

Güvenlik Çalışmaları Programı

Bu program ise öğrencilere, değişen dünya sistemi ve yeni tehdit algılarıyla ilgili sorunları kavrama ve çözme becerileri kazandırmaya odaklanıyor.

Milli İstihbarat Akademisi’nin Gelecekteki Planları

İstihbarat Çalışmaları ve Güvenlik Çalışmaları programlarının yanı sıra, Akademi ilerleyen dönemde Bölge Çalışmaları, Strateji Çalışmaları, İstihbarat Tarihi, İstihbarat Hukuku ve Siber Güvenlik gibi yüksek lisans ve doktora programları da açmayı planlıyor.

İlk Ders ve MİT Başkanı Kalın’ın Konuşması

Akademi’nin ilk dersini veren MİT Başkanı İbrahim Kalın, Türkiye’nin küresel istihbarat alanında söz sahibi olmasının önemine vurgu yaptı. İstihbarat alanında kavramlar üretmenin ve literatür oluşturmanın önemini vurgulayan Kalın, Akademi’nin bu alanda bir bilim dalı olarak yerleşmesi ve gelişmesi için çalışmalar yürüteceğini belirtti.

Akademi’nin Türkiye ve Uluslararası Rolü

Kalın, Akademi’nin Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu alanlarda saha uzmanları yetiştireceğini ve yeni çalışma alanlarının önünü açacağını söyledi. Ayrıca Akademi’nin uluslararası öğrencilere açık olduğunu belirten Kalın, farklı eksenli bir dünya tasavvuruna uygun olarak Türkiye’yi ve bölgeyi bu yeni dünyaya hazırlayacak bilgi setine odaklanacağını vurguladı. Akademi, kamu kurumlarına da belli uzmanlık alanlarında eğitim imkanı sunacak.

İstihbarat Topluluğu ve Teknolojik Gelişmeler

MİA, hızlı değişen istihbarat ve güvenlik ekosistemine ayak uydurarak, yapay zeka ve veri analitiği, siber güvenlik ve kriptoloji, uydu ve uzay teknolojileri alanlarında öncü programlar yürütecek. Kalın, bu çalışmaların Türkiye’de nitelikli ve dünya ile etkileşime açık bir istihbarat topluluğu oluşturacağını ve “Türkiye Ekseni” doğrultusunda yapılacak çalışmalarla yeni imkan ve kabiliyetler edinmesine katkı sunacağını söyledi.

Araştırma Raporları ve Çalıştaylar

MİA, lisansüstü eğitim faaliyetlerinin yanı sıra istihbarat ve güvenlik konularında güncel analizler ve araştırma raporları yayınlayacak. Stratejik öneme sahip bölgelerde bilimsel araştırmalar yürütecek ve Türkiye’nin öncelikli ihtiyaçları doğrultusunda sertifika programları oluşturacak. Bu programlar, Akademi dışındaki kamu çalışanları, öğrenciler, profesyoneller ve özel sektör çalışanlarına açık olacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.