enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Türkiye, Adalet ve Kalkınma Partisi ile bambaşka bir noktaya geldi

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Türkiye, Adalet ve Kalkınma Partisi ile bambaşka bir noktaya geldi
REKLAM ALANI
19.09.2024 18:17
3
A+
A-

Başlık: Din Öğretimi ve Hizmetleri Çalıştayı

Giriş: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Elazığ’daki çalıştaya katıldı. Konuşmasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın dışa açık bir kurum olması gerektiğini ve tüm sektörlerle işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.

Türkiye’deki Dini Özgürlükler: Bakan Tekin, Türkiye’nin Adalet ve Kalkınma Partisi ile birlikte dini inanç ve ibadet özgürlüğü konusunda büyük ilerleme kaydettiğini belirtti. Geçmişte başörtüsü taktıkları için mağdur edilenlerin şimdi kamusal alanda özgürce ibadet edebildiklerini vurguladı.

İmam Hatip Okulları ve Din Öğretimi: 28 Şubat sürecinde İmam Hatip okullarında yaşanan sorunlara değinen Bakan Tekin, bu okullarda dini eğitim veren öğretmenlerin 13 farklı dersi üstlenmek zorunda kaldığını ve bu durumun değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Çalıştayın Önemi: Bakan Tekin, çalıştayın din öğretimi alanında yaşanan problemleri tartışmak ve çözüm yolları aramak için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. İlahiyat fakültelerinin uzmanlaşması ve din öğretimi öğretmenlerinin yaş gruplarına göre ayrıştırılması gerektiğine inandığını ifade etti.

Sonuç: Bakan Tekin, çalıştayın başarılı geçmesini temenni etti ve tüm sektörlerin din öğretimi konusunda işbirliği yapmaya davet etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.