enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Merih Demiral’ın gol sevincine soruşturma

Merih Demiral’ın gol sevincine soruşturma
REKLAM ALANI
03.07.2024 12:31
5
A+
A-

Almanya’da EURO 2024’te Bozkurt Gösterisi Tartışması

2024 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) Son 16 Turu’nda Türkiye Milli Takımı, Avusturya’yı 2-1’lik skorla devirerek çeyrek finale yükseldi. Ancak karşılaşmanın ardından yaşanan bir olay gündemi meşgul etti: Türkiyeli oyuncu Merih Demiral’ın, attığı golün ardından yaptığı "Bozkurt" işareti gol sevinci.

Bu hareket, Avrupa Futbol Birliği (UEFA) tarafından ihlal olarak görüldü ve UEFA Disiplin Yönetmeliği’nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma başlatıldı. UEFA’nın açıklamasında, "Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral’ın iddia edilen uygunsuz davranışıyla ilgili olarak araştırma başlatılmıştır." ifadesi yer aldı.

Demiral, maçın ardından yaptığı açıklamada gol sevincinin Türklük gururu ile ilgili olduğunu belirtti. "Bir gol sevinci vardı aklımda, onu yaptım. Türk olduğum için çok gururluyum. Öyle bir şey yapmak istedim ve yaptığım şeyden de mutluyum." dedi.

Demiral ayrıca tribünlerdeki taraftarlardan da ilham aldığını ifade etti. "Tribünde yapan taraftarlarımızı gördüm. Onları gördükten sonra daha çok yapmak istedim. Bütün taraftarlarımız bizimle gurur duyuyor. Çeyrek finale yükselmekten dolayı çok mutluyuz."

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bu olay, UEFA’nın siyasi ve dini gösterilere karşı katı tavrını bir kez daha gözler önüne serdi. UEFA, futbol sahalarının siyasi veya dini mesajların iletildiği alanlar olmaması gerektiğine inanıyor. Ancak Demiral’ın hareketi, bazıları tarafından milli gurur göstergesi olarak görülürken, diğerleri tarafından siyasi bir mesaj olarak yorumlandı.

Soruşturmanın sonucu beklenirken, Demiral’ın hareketinin UEFA tarafından nasıl değerlendirileceği merakla bekleniyor. Ceza alacak olması durumunda bu, Türkiye Milli Takımı için EURO 2024’te bir aksilik olabilir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.