enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Merih Demiral’ın ‘bozkurt’ sevinci kriz çıkardı: Türkiye’nin Almanya Büyükelçisi, Dışişleri’ne çağırıldı

Merih Demiral’ın ‘bozkurt’ sevinci kriz çıkardı: Türkiye’nin Almanya Büyükelçisi, Dışişleri’ne çağırıldı
REKLAM ALANI
04.07.2024 13:42
2
A+
A-

Almanya, Merih Demiral’ın Bozkurt İşareti Tepkisiyle Sarsıldı

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türk millî futbolcu Merih Demiral’ın Türkiye-Avusturya maçında attığı gol sonrası yaptığı bozkurt işaretine ilişkin bir açıklama yaptı. Bakanlık, Türkiye’nin Almanya Büyükelçisi’nin bu jest nedeniyle Almanya Dışişleri’ne çağrıldığını duyurdu.

EURO 2024 son 16 turunda 2 Temmuz günü gerçekleşen maçta Türkiye, Avusturya’yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Mücadelenin yıldızı olan Demiral, ikinci golünün ardındaki gol sevincinde bozkurt işareti kullanarak büyük bir tartışma başlattı.

UEFA, Demiral’ın bu hareketini soruşturma altına aldı. Almanya, Demiral’ın işaretini “ırkçı” olarak nitelendirerek şiddetle kınadı. Bu kınamaya karşılık Türkiye de Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.

Almanya hükümeti, bozkurt işaretinin aşırı sağcı çağrışımlar taşıdığını ve bu nedenle ırkçı bir jest olarak görüldüğünü belirtti. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise UEFA’nın soruşturmasını kabul edilemez bularak Alman yetkililerin Demiral’a yaklaşımını “yabancı düşmanlığı” içerdiğini öne sürdü.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Türk diplomatik kaynaklar, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın Almanya’nın Ankara Büyükelçisini bu anlaşmazlık nedeniyle çağırdığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk Devletleri Teşkilatı zirvesi için Azerbaycan’a gitmesi beklenirken, programını iptal ederek 6 Temmuz’da Berlin’de oynanacak Hollanda-Türkiye maçına katılma kararı aldı.

Almanya’da kurt selamı yasal olarak yasaklanmış durumda değil. Ancak İçişleri Bakanı Nancy Faeser, bu hareketin Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ırkçılığı teşvik etmek için kullanılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Reuters’ın haberine göre, Demiral’ın gol sevinci, Erdoğan’ın iktidardaki AK Parti’sinin ortağı Milliyetçi Hareket Partisi’nin aşırı milliyetçi gençlik kolu Ülkü Ocakları ile bağlantılı.

Bozkurt işareti tartışması, Alman-Türk ilişkilerinde yeni bir gerilim yarattı. İki ülke arasında diplomatik temaslar sürerken, olayın gelecekteki ilişkileri nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.