enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Memur maaş zammı ne kadar? En düşük memur maaşı…

Memur maaş zammı ne kadar? En düşük memur maaşı…
REKLAM ALANI
03.07.2024 16:39 | Son Güncellenme: 03.07.2024 16:40
0
A+
A-

Memurlar ve Memur Emeklileri için Beklenen Maaş Zammı Oranları

Memurların ve memur emeklilerinin yıllık maaş artışları, toplu sözleşme görüşmeleri ve altı aylık enflasyon oranı dikkate alınarak belirleniyor. Geçim sıkıntılarının hafifletilmesinde önemli bir rol oynayan maaş zamları, milyonlarca memur ve memur emekli tarafından heyecanla bekleniyor. Ancak, son maaş zammı oranları büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Memur Maaş Zammı Oranı Açıklandı

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, memur maaş zammı oranı netleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, altı aylık enflasyon oranı %24,73 olarak gerçekleşti. Bu doğrultuda, Temmuz ayında memur ve memur emeklilerinin maaşlarına %19,3 oranında zam yapıldı.

2024 yılı Ocak ayında geçerli olacak şekilde, enflasyona bağlı artış ve ek zamla birlikte memur ve memur emeklilerinin maaşlarında toplamda %49,25 oranında bir artış gerçekleştirilmişti.

En Düşük Memur Maaşı Ne Kadar Oldu?

Temmuz ayındaki zam oranıyla birlikte, en düşük memur maaşı 36.460 TL’ye yükseltildi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Emeklilerin Zam Oranı Neden Düşük?

Memur emeklilerine yönelik 10.000 TL olan taban aylıklarında herhangi bir iyileştirme yapılmadı. Kök aylığı 8.383 TL’nin altında olan emekliler için zam oranı %0 olarak belirlendi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.