enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Meclis çatısına çıkan eylemciler ülkeyi karıştırdı

Meclis çatısına çıkan eylemciler ülkeyi karıştırdı
REKLAM ALANI
04.07.2024 10:42
1
A+
A-

Canberra’da İsrail’in Filistin’deki Katliamına Protesto

Filistin’i destekleyen dört gösterici, Canberra’daki Avustralya Parlamentosu binasının çatısına çıkarak İsrail’in Gazze’deki eylemlerini protesto etti. “Nehirden denize Filistin özgür olacak” yazılı siyah bir pankart açan göstericiler, bir saat boyunca sloganlar atarak İsrail’in savaş suçu işlediğini öne sürdüler.

Polis, bölgeyi kordon altına aldı ve çatıyı temizlemek için bir operasyon başlattı. Dört gösterici çatıdan indirildikten sonra gözaltına alındı. Olay, milletvekillerinin Parlamento binasının güvenliğiyle ilgili endişelerini dile getirmesine neden oldu.

Başbakan Anthony Albanese, eylemi barışçıl bir protesto olarak görmediğini ve göstericileri kınadığını ifade etti.

Avustralya İşçi Partisi Senatörünün İstifası

Bu arada, Avustralya İşçi Partisi Senatörü Fatima Payman, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Payman’ın istifası, Avustralya Yeşiller Partisi’nin Filistin’in devlet olarak tanınmasını talep eden bir önergeye destek vermesinin ardından geldi. Payman, bu önergeye destek veren tek İşçi Partili senatördü ve bu nedenle partisinin parti meclisi toplantısına katılmaktan men edilmişti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Payman, istifa açıklamasında, İşçi Partisi’nin Filistin halkının mücadelesine verdiği desteğin yetersiz olduğunu belirtti. Avustralya’da 2022 yılında göreve gelen ilk başörtülü senatör olan Payman, kararından dolayı üzüntü duyduğunu ancak Filistin halkının yanında durmaya kararlı olduğunu ifade etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.