enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2866
EURO
37,1727
ALTIN
3.007,38
BIST
8.838,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C

Meclis Başkanı Kurtulmuş: TUSAŞ’a yapılan saldırının sadece bir kuruluşa yapılan saldırı olmadığının farkındayız

Meclis Başkanı Kurtulmuş: TUSAŞ’a yapılan saldırının sadece bir kuruluşa yapılan saldırı olmadığının farkındayız
25.10.2024 16:23
5
A+
A-

Türkiye’nin Savunma Sanayii Gücünün Kanıtı Olan SAHA EXPO 2024

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’nda konuştu. Şentop, fuarın Türkiye’nin savunma sanayindeki ilerlemesini sergilediğini belirtti.

Türkiye’nin dostlarına güç, düşmanlarına korku veren böyle önemli bir fuarın düzenlenmesinin önemli olduğunu vurgulayan Şentop, bu tür etkinliklere katıldıkça ülkenin geleceğine ve Türk halkının yeteneklerine olan inancının arttığını ifade etti.

Şentop, fuarı Türkiye’deki yüksek teknolojileri ve savunma sanayinin gelişimini göstermesi açısından önemli bulduğunu dile getirdi. Türkiye’yi dünya milletleri arasında en üst seviyeye çıkarma hedefi için yorulmadan mücadele ettiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Milli savunma teknolojilerine katkılarından dolayı Özdemir Bayraktar’ı da anan Şentop, “Baykar’ın kurulduğu günden bu yana büyük bir kararlılıkla her türlü zorluğu aşarak yoluna devam etmesi, Türkiye’nin savunma sanayisinin bugünlere gelmesinde çok büyük bir rol oynadı. Özdemir Bayraktar’a ve Türkiye’nin savunma sanayine destek veren herkese minnettarız.” dedi.

TUSAŞ’a Yapılan Saldırı

Şentop, TUSAŞ’a yapılan terör saldırısına da değindi: “Ankara’da TUSAŞ’a yapılan saldırı, sadece bir kuruluşun hedef alınması değil. Bu saldırının iki teröristin gerçekleştirdiğinden ibaret olmadığını da biliyoruz. Bu saldırının arkasında kimlerin olduğunu, asıl amaçlarının ne olduğunu ve Türkiye’yi amaçlarına ulaştırmak için nasıl harekete geçtiklerini çok iyi biliyor ve önlemlerimizi almaya çalışıyoruz.”

Saldırının iki amacı olduğuna dikkat çeken Şentop, bunlardan birinin Türkiye’nin büyüyen savunma sanayisine darbe vurmak olduğunu söyledi. Saldırının diğer amacının ise yıllardır yaptıkları gibi Türkiye’yi terörle meşgul ederek ulusal hedeflerinden uzaklaştırmak olduğunu belirtti.

“Ancak açıkça söylüyorum ki bu amaçlarına asla ulaşamayacaklar, asla başarıya ulaşamayacaklar. Bunu sadece bir temenni olarak söylemiyorum. O akşam hastanelerdeki yaralı kardeşlerimizi ziyaret ettiğimizde, yüzleri gözleri sarılı, kolları alçıda olan kardeşlerimizin bile hasta yataklarında ‘Yıkılmadık, yıkılmayacağız, daha çok çalışacağız ve bunlara gerekli cevabı vereceğiz’ şeklinde milli bilinçlerini gördükçe ülkemizin geleceğine olan inancımız daha da arttı. Allah hepsinden razı olsun.”

Türkiye’nin Savunma Sanayii Geleceği

Şentop, Türkiye’nin savunma sanayiindeki her ileri adımda bazı siyasi manevralarla karşılaştıklarını belirtti. F-35’te zorluk çıkaranların ve S-400’leri siyasi bir tartışma konusu yapanların aslında bildikleri ve anladıkları şeyin “Eğer Türkiye böyle giderse, F-35’e ihtiyaç kalmadan kendi uçaklarını en üst seviyede üretecektir. Eğer Türkiye böyle giderse, Türkiye S-400’lere gerek kalmadan dünyanın en gelişmiş hava savunma sistemlerini yapacaktır” fikri olduğunu söyledi.

Türkiye’nin savunma sanayindeki mühendislerin yaş ortalamasının 33 olduğunu vurgulayan Şentop, ABD’de savunma sanayi mühendislerinin yaş ortalamasının 50’nin üzerinde olduğunu belirtti. Bunun savunma sanayiinin geleceğinin Türk mühendisleri, Türk firmaları ve Türkiye’de olduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.