enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Mavi Bayraklı cennet koyda deniz kirliliği alarmı

Mavi Bayraklı cennet koyda deniz kirliliği alarmı
REKLAM ALANI
26.06.2024 15:24 | Son Güncellenme: 26.06.2024 15:25
915
A+
A-

Ortakent Sahilinde Deniz Kirliliği: Müdahale ve Tehdit

Ortakent sahilinde sabah saatlerinde oluşan deniz kirliliği, tatilcileri endişelendirdi. Dernek Başkanı Taner Akbal’ın açıklamalarına göre, bölgede sintine veya fosseptik atıklarıyla kirlilik tespit edildi ve Sahil Güvenlik inceleme başlattı.

Dernek üyeleri tarafından çekilen görüntüler, denizin maviden kahverengiye dönüştüğünü gösterdi. Yetkililer, bir süre denize girilmemesini tavsiye etti.

Sahilde Tehdit

Deniz kirliliğini haber yapan basın mensupları, Kefi Beach Club yöneticilerinin tehdidiyle karşılaştı. Mesut adlı bir beach çalışanı, basın mensubuna sahilin özel arazi olduğunu ve çekim yapmalarını yasakladığını söyledi. Kadın çalışanlar da “Burası özel mülkümüz” diyerek tepki gösterdi.

Basın mensubu ise yaşanan çevre felaketini görüntülediklerini belirterek, kıyıların kamuya ait olduğunu ve özel mülkleri çekmediklerini belirtti. Sahilin işletme tarafından işgal edildiğini ve kamuya ait alanın ihlal edildiğini vurguladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Şezlong ve Şemsiyelere Tepki

Bodrumlular aylardır sahilin işletmeler tarafından işgal edilmesine karşı eylem yapıyor. İşletmeler, kamuya ait denize kadar şezlong, şemsiye ve masa yerleştiriyor. Bu durum, tatilcilerin kullanımını kısıtlıyor ve çevre sorunlarına yol açıyor.

Deniz kirliliğinin ardından yaşanan tehdit vakası, sahilin özel mülk gibi kullanıldığına dair endişeleri artırdı. Yetkililerin, bu konuda gerekli önlemleri almaları ve kamuya ait alanların korunması gerektiği vurgulandı.

Deniz kirliliği, sadece tatilcilerin sağlığı için değil, ekosistem için de tehlike oluşturuyor. Yetkililerin, kaynakları tespit ederek sorumluları cezalandırması ve sahilin kirlenmesini önlemesi bekleniyor.

Basın mensuplarına yönelik tehditler ise basın özgürlüğü üzerindeki baskıları gündeme getirdi. Gazetecilerin, kamuoyunu ilgilendiren konuları haberleştirme görevi engellenmemeli ve tehditlere maruz kalmamaları sağlanmalıdır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.