enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Madalya gümüş gururumuz altın

Madalya gümüş gururumuz altın
REKLAM ALANI
31.07.2024 07:03
2
A+
A-

Başlık: Türkiye, Atıcılıkta Gümüş Madalya Kazandı

Gövde:

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye ilk madalyasını okçulukta bronz ile aldı. Şimdi ise atıcılıkta Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan ikilisi, 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde mücadele ederek gümüş madalya kazandı.

Ay-Yıldızlı sporcularımız, Chateauroux Atıcılık Merkezi’nde gerçekleştirilen finalde Sırbistan’la karşılaştı. Çekişmeli bir maçın ardından 16-14’lük skorla ikincilik kürsüsüne çıktılar.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Türkiye, bu başarıyla birlikte atıcılık branşındaki ilk madalyasını kazanmış oldu. Altın madalya Sırbistan’a, bronz madalya ise Hindistan’ın oldu.

İlayda Tarhan, “Çok mutluyum ve gururluyum. Söz veriyorum, bir madalya aldık ama bir sonraki olimpiyatta bol altınlarla döneceğimize inanıyorum” dedi.

Yusuf Dikeç ise, “Ülkemiz adına çok mutluyuz. İnşallah bizden sonrakiler çok daha fazla madalya alır. Altın olsaydı daha iyiydi ama 2028 Los Angeles’ta inşallah altın alacağız” ifadelerini kullandı.

Bu madalya, Türkiye’nin olimpiyat oyunları tarihinde kazandığı 10. branş oldu. Türk sporcular daha önce güreş, halter, tekvando, boks, karate, atletizm, judo, okçuluk ve cimnastikte madalya kazanmışlardı.

Milli atıcı Oğuzhan Tüzün ise trap kategorisinde finale kalamadı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.