enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C

Londra’da fiyatlar ucuz maaşlar yüksek

Londra’da fiyatlar ucuz maaşlar yüksek
REKLAM ALANI
17.07.2024 05:43
0
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek İngiltere’deki Fiyatlarla Eleştirildi

İçişleri Bakanı Turhan Çömez, 13 aydır Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini yürüten Mehmet Şimşek’i vatandaşların açlık, yoksulluk, düşük maaş ve yüksek enflasyon sorunlarına rağmen eleştirdi. Çömez, aynı zamanda İngiliz vatandaşı olan Şimşek’e İngiltere’deki fiyatlarla eleştirel bir mektup gönderdi.

Mektubunda Çömez, Londra’daki fiyatların Türkiye’deki fiyatlarla karşılaştırmasını yaparak, “Londra’da kıymanın kilogramı 250 lira, bizde 600 lira. Bir kilogram muz (İngiltere’de) 35 lira, bizde 100 lira. Şekerin kilogramı (İngiltere’de) 40 lira, bizde 60 lira. İngiltere’de asgari ücret 80 bin lira, bizde 17 bin lira. Haberin var mı bunlardan?” ifadelerine yer verdi.

Çömez ayrıca, Şimşek’in İngiliz vatandaşı olmasını hatırlatarak, “Herhalde süreci Londra’dan değerlendiriyor. ‘İngiltere’de insanların kredi kartına taksit yaptırdığını görmedim’ diyor. Göremezsin tabii. Buna ihtiyaç yok” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Çömez, akaryakıt fiyatlarının İngiltere’de ucuzladığını, Türkiye’de ise zamlandığını belirterek, “İngiltere’de son iki yılda akaryakıt fiyatları yüzde 5,5 azalırken, bizde yüzde 135 arttı. Londra’da karı koca çalışan bir çift rahatlıkla iki odalı bir daire ve arabalarını alabiliyor, tatile gidiyor, artan para ile restoranda yemeğini yiyor. Bizimkiler ise hâlâ pembe tablolar çiziyor” diye konuştu.

Çömez, Bakan Şimşek’e seslenerek, “Herhalde süreci Londra’dan değerlendiriyor. ‘İngiltere’de insanların kredi kartına taksit yaptırdığını görmedim’ diyor. Göremezsin tabii. Buna ihtiyaç yok” dedi.

Çömez ayrıca, “Yüksek enflasyon ortamında geçim derdinin arttığına dikkat çekerek, “10 bin liralık en düşük emekli maaşını 30 bin lira yapsan ne olur? Kıymanın kilogramı 600 lirayı geçmiş. Bu şartlar altında insanların ekonominin iyileşeceğinden bahsetme ihtimali var mı? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) milletin cebinden parasını almak için aracı kurum oldu” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.