enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

LGS tercihleri nasıl yapılır, ne zaman bitiyor?

LGS tercihleri nasıl yapılır, ne zaman bitiyor?
REKLAM ALANI
04.07.2024 13:13
1
A+
A-

LGS Tercih Süreci Başladı

Uzun bir hazırlık sürecinin ardından, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasıyla beraber LGS tercih süreci resmen başladı. Bu süreçte, öğrenci ve veliler, çocuklarının ortaöğretim eğitimine yön verecek tercihlerini titizlikle yapacaklar.

Öğrencilerin tercihlerini kolaylaştırmak amacıyla LGS Tercih Robotu hizmete sunuldu. Bu robot sayesinde öğrenciler, yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listelerine ve okullarla ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşabiliyorlar.

LGS Tercihleri Ne Zaman?

LGS tercihleri, 28 Haziran 2024 Cuma günü saat 23:59’da başladı ve 17 Temmuz Çarşamba günü saat 17:00’a kadar devam edecek.

LGS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

LGS yerleştirme sonuçları, 22 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

LGS Tercihleri Nasıl Yapılır?

LGS tercihleri, https://e-okul.meb.gov.tr internet adresi üzerinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilecek. Tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılmalıdır.

Öğrenciler, Merkezî Sınav Puanı ile Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 ayrı grupta tercih yapabilecekler. Merkezî Sınav’a girmeyen öğrenciler ise sadece Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar gruplarında tercih yapabilecek.

Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar Tercihleri

Öğrenciler ilk olarak Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklar. Yerel yerleştirme tercihlerinde ilk 3 okulu Kayıt Alanından seçmek koşuluyla toplam 5 okula kadar tercih yapabilecekler. Aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 okul seçilebilecek.

Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar Tercihleri

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini tamamlayarak kayıt işlemini gerçekleştiren öğrenciler, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından 10 okula kadar, Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da 5 okula kadar tercih yapabilecekler. Böylece toplam 20 okula kadar tercih hakkına sahip olacaklar.

Pansiyonlu Okullar Tercihi

Öğrenciler, pansiyonlu okulları da Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar veya Merkezî Sınav ile Öğrenci Alan Okullar tercihleri ile birlikte tercih edebilirler. Ancak aynı okul türünden en fazla 3 okul seçme kuralı pansiyonlu okullar için de geçerlidir.

LGS ile 203 Bin Öğrenci Yerleştirilecek

Bu yıl LGS merkezi sınavına başvuran 1 milyon 38 bin 544 öğrenciden 992 bin 906’sı sınava katıldı ve sınava katılım oranı yüzde 95,61 olarak gerçekleşti. LGS yerleştirme kılavuzuna göre, bu yıl Türkiye genelinde 2 bin 525 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Bu okulların kontenjanı ise 203 bin 638 olarak belirlendi.

Öğrenci ve veliler, bu önemli süreçte titizlikle hareket ederek, çocuklarının geleceklerini şekillendirecek doğru tercihler yapmalarını sağlamalıdırlar.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.