enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

LGS tercihleri başladı: LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS tercihleri başladı: LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
REKLAM ALANI
28.06.2024 11:02
1
A+
A-

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Tercihleri ile İlgili Önemli Tarihler

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından LGS tercihleri ile ilgili merak edilen tarihleri duyurdu. LGS tercihleri, 20 gün boyunca sürecek ve bu süre zarfında öğrenciler lise tercihlerini yapabilecekler.

LGS Tercihlerinin Başlangıç ve Bitiş Tarihleri

LGS tercihleri, 28 Haziran 2024 Cuma günü başlayacak ve 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 17.00’a kadar devam edecek. Öğrenciler, belirtilen süre içinde tercihlerini Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan tercihler platformu üzerinden yapabilecekler.

LGS Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanma Tarihi

YAZI ARASI REKLAM ALANI

LGS yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak. Öğrenciler, yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin internet sitesinden veya MEB’in resmi internet sitesinden öğrenebilecekler.

LGS ile Yerleştirilecek Öğrenci Sayısı

2024 yılı LGS yerleştirme kılavuzuna göre, bu yıl Türkiye genelinde 2 bin 525 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Bu okulların kontenjanı ise 203 bin 638 öğrenci olarak belirlendi.

LGS’ye Başvuran ve Sınava Katılan Öğrenci Sayıları

Bu yıl LGS merkezi sınavına 1 milyon 38 bin 544 öğrenci başvurdu. Başvuran öğrencilerden 992 bin 906’sı sınava katıldı. Sınava katılım oranı ise yüzde 95,61 olarak gerçekleşti.

Tercih Yapma Süreci

Öğrenciler, tercihlerini yaparken başarı sıralamaları, tercih ettikleri okulların kontenjanları ve okulların eğitim programları gibi faktörleri göz önünde bulundurmalıdırlar. Öğrenciler, tercih yapmadan önce aileleri ve okul rehber öğretmenleriyle görüşerek bilgi almalıdırlar.

Önemli Hususlar

Öğrencilerin tercih yaparken dikkat etmeleri gereken önemli hususlardan biri, tercih ettikleri okulların yerleridir. Öğrenciler, tercihlerini yaparken ulaşım imkanlarını ve okulun konumunu göz önünde bulundurmalıdırlar. Ayrıca öğrenciler, tercihlerini yaparken verdikleri bilgilerin doğruluğundan emin olmalıdırlar. Yanlış veya eksik bilgi verilmesi, yerleştirme sürecinde sorunlara neden olabilir.

Yerleştirme Sonrası İşlemler

LGS yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler, yerleştikleri okullara kayıt yaptırmalıdırlar. Kayıt işlemleri için öğrencilere verilen süre, okulun belirlediği tarihlere göre değişmektedir. Öğrenciler, kayıt işlemlerini zamanında yapmadıkları takdirde hakları kaybolabilir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.