enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak, saat kaçta açıklanır?

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak, saat kaçta açıklanır?
REKLAM ALANI
26.06.2024 14:15
0
A+
A-

LGS Sonuçları Yaklaşıyor: Öğrenciler ve Veliler Heyecanla Bekliyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 8. sınıf öğrencilerinin lise tercihleri için gerçekleştirdiği Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) sonuçlarını 28 Haziran 2024’te açıklayacak. Sonuçlar, www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek.

Öğrencilerin sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

LGS sonuçları, 28 Haziran 2024 Çarşamba günü açıklanacak.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

LGS Sonuçları Saat Kaçta Açıklanacak?

MEB, sonuçların açıklanacağı saati henüz paylaşmadı, ancak geçtiğimiz yıl sonuçlar öğlen saatlerinde (12.00 – 13.30) açıklanmıştı. Bu yıl da sonuçların öğlen saatlerinde açıklanması bekleniyor.

Uzmanlar LGS’yi Değerlendirdi

Türkiye çapındaki 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı LGS’de çıkan soruları eğitimciler yorumladı.

Türkçe

“Sınav, öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama ve çıkarım yapma becerilerini ölçmek üzere tasarlandı. Sorular, MEB’in belirlediği kazanımları kapsayan uzun metinlerden oluştu.”

“Okuduğunu anlama ve yorumlama sorularının yanı sıra, görsel-grafik yorumlama sorularına da yer verildi. Bu soruların, öğrencilerin zaman yönetimini iyi yapma becerisini zorladığı düşünüldü.”

“Türkçe sınavında, öğrencilerin sözcük ve cümle bilgisi, anlambilim ve dil bilgisi konularındaki yeterlilikleri test edildi.”

Matematik

“Matematik testi, öğrencilerin muhakeme gücü, okuduğunu anlama ve uygulama becerilerini ölçmeye yönelik sorular içeriyordu. Sorular, Cebirsel İfade, Gerçek Sayılar ve Doğrusal İlişki gibi temel matematik konularını kapsıyordu.”

“Soruların zorluk seviyesi ortalamanın üzerindeydi ve matematiksel pratikleri güçlü, zamanı iyi yönetebilen öğrencilerin başarılı olması bekleniyordu.”

Fen Bilimleri

“Fen Bilimleri sınavı, öğrencilerin bilimsel kavramları anlama, yorumlama ve uygulamalarını ölçmeyi amaçlıyordu. Sorular, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Yer Bilimleri konularını içeriyordu.”

“Deney yorumlama, tablo ve grafik okuma soruları da sınavda yer aldı. Sınav, öğrencilerin analitik ve eleştirel düşünme becerilerini test etti.”

İngilizce

“İngilizce sınavı, öğrencilerin İngilizce okuma, anlama, dinleme ve yazma becerilerini ölçüyordu. Sorular, MEB’in müfredatına ve kazanımlarına uygun olarak hazırlanmıştı.”

“Sınav, öğrencileri düşünmeye teşvik eden, okuduğunu anlama ve çıkarım yapma becerilerini sınayan yeni nesil sorular içeriyordu. Dil bilgisi ölçen soruların sayısı sınırlıydı.”

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

“Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı, öğrencilerin dini ve ahlaki değerleri anlama, yorumlama ve uygulama becerilerini değerlendirdi. Sorular, müfredattaki tüm ünitelerden seçilmişti.”

“Sınav, öğrencilerin analitik ve yorumlama becerilerini test etmek üzere tasarlanmıştı. Okumaktan anlama, karşılaştırma ve bilgi ölçme soruları yer alıyordu.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.