enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS sonuçları için gözler MEB’te…

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS sonuçları için gözler MEB’te…
REKLAM ALANI
24.06.2024 13:34
500
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sonuçları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), heyecanla beklenen LGS sonuçları için geçtiğimiz aylarda tarih açıkladı. 8. sınıf öğrencilerinin büyük bir emek ve özveriyle girdiği LGS sınavının sonuçları, öğrencileri ve velileri heyecanla bekliyor. Tercih süreci, sonuçların açıklanmasının ardından başlayacak.

LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

LGS sınav sonuçları, 28 Haziran 2024’te açıklanacak. Sonuçlar www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

Uzmanların LGS Değerlendirmesi

Tüm Türkiye’deki 8’inci sınıf öğrencilerinin katıldığı LGS’de çıkan soruları, öğretmenler değerlendirdi.

Fatih Haktürk, “2024 LGS’de soru tarzları önceki yıllarda olduğu gibi öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma becerilerini ölçmek üzere tasarlanmıştı. Türkçe ve Fen Bilimleri testlerinde soru metinlerinin daha uzun olması, Matematik testinin ise geçen yıla göre daha fazla kazanım temelli olması dikkat çekiciydi.” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Hilal Çaça, “Sınavda Türkçenin konu dağılımından mütevellit anlam bilgisinin tüm basamakları değerlendirildi. Sorular ‘sözcükte anlam, cümlede anlam, deyim, paragraf yorumu, şiir yorumu, metin türleri, anlatım bozuklukları, fiilimsi, yazım kuralları, noktalama işaretleri, cümle türleri, görsel-grafik yorumu, sözel mantık’ konularını içermekteydi. Görsel-grafik sorularının ön planda olduğu, genel okuryazarlık düzeyine sahip öğrencilerin başarılı olabileceği bir sınavdı.” diye konuştu.

Kenan Akgün, “Matematik testi MEB müfredatına uygundu. Sorular muhakeme gücüne dayalı, okuduğunu anlama ve uygulamaya yönelikti. Geçmiş yıllara göre kısmen daha zor sorulardan oluşan bir sınavdı.” ifadelerini kullandı.

Neşe Murat, “Sınavda zor ve ayırt edici sorular daha fazlaydı. Tablo, grafik, görsel içeren sorular ve deney yorumlama soruları yer almaktaydı. Kazanım sayısı fazla olan ünitelerden daha fazla soru soruldu. Düzenli soru çözüp zaman sıkıntısı çekmeyen öğrencilerin daha başarılı olduğu düşünüldü.” dedi.

Ufuk Masat, “Sorular Milli Eğitim müfredatına uygundu. Son üniteden soru çıkmadı. Sorular mantık ve yorumlamaya yönelikti.” diye konuştu.

Rukiye Özeloğlu, “İngilizce Sınav soruları MEB müfredatına uygundu. Sınavda okuduğunu anlama ve çıkarım yapma becerisini ölçen sorulara yer verildi. Dikkatli okuyup kavrayan öğrencilerin başarılı olacağı bir sınavdı.” ifadelerini kullandı.

Şeyma Doğan, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları MEB’in kazanımlarına uygundu. Geçmiş yıllardan farklı olarak bilgi ölçen sorular da yer aldı. Karşılaştırma, eşleştirme ve bilgi ölçmenin öne çıktığı bir sınavdı. Dikkatli okuyarak çıkarım yapan öğrencilerin başarılı olması beklendi.” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.