enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

LGS sonuçları açıklandı! LGS sonuçları MEB sorgulama ekranı…

LGS sonuçları açıklandı! LGS sonuçları MEB sorgulama ekranı…
REKLAM ALANI
28.06.2024 10:17 | Son Güncellenme: 28.06.2024 10:18
1
A+
A-

Liselere Geçiş Sistemi Sonuçlarının Açıklanması

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yaptığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının sonuçları açıklandı. Ortaokul 8. sınıf öğrencileri, lise hayallerine bir adım daha yaklaştılar.

Sonuçların Açıklanacağı Yer ve Tarih

LGS sonuçları, https://sonuc.meb.gov.tr internet adresinde 28 Haziran 2024 Cuma günü açıklanacak. Öğrenciler, sonuçlarını TC kimlik numaraları, doğum tarihleri ve güvenlik kodlarını girerek öğrenebilecekler.

Tercih heyecanı Başladı

LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrenciler tercih dönemine girecekler. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere ve ailelerine bu süreçte yardımcı olmak için kapsamlı bir “Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu” hazırladı. Kılavuza, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden ulaşılabilir.

Yerleştirmeler Nasıl Yapılacak?

Liselere yerleştirmeler üç şekilde yapılacak: yerel yerleştirme, merkezi yerleştirme ve pansiyonlu okullara yerleştirme.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Yerel yerleştirmelerde öğrenciler ikamet adresleri, Okul Başarı Puanı (OBP) ve devam-devamsızlık kriterleri dikkate alınarak kayıt alanlarında bulunan farklı türdeki okullardan en fazla 5 tercih yapacaklar.

Merkezi yerleştirmelerde ise merkezi sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına ve puan üstünlüğüne göre tercihleri doğrultusunda yerleştirme yapılacak.

Öğrenciler pansiyonlu okullar için tercih yapmak isteyip istemediklerine karar verecekler.

Velilere Öneriler

Kılavuzda, tercih döneminde velilere yönelik şu öneriler yer alıyor:

  • Çocuğunuza bilgilendirici ve rehberlik edici bir tutum sergileyin.
  • Onu başkalarıyla kıyaslamak yerine kendi gelişim sürecini dikkate alarak değerlendirin.
  • Çocuğunuzun ilgi alanlarını ve yeteneklerini desteklemek için fırsatlar sunun.
  • Okulların imkanları hakkında araştırma yapın.
  • Tercih döneminde baskıcı ve karar verici tutum yerine bilgilendirici ve rehberlik edici bir tutum sergileyin.
  • Çocuğunuzun istek ve hayallerinin sizinkinden farklı olabileceği bilinciyle yaklaşın.

Tercih Danışmanlığı Hizmeti

MEB, öğrencilere liselere yerleştirme sürecinde destek olmak amacıyla rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar aracılığıyla “tercih danışmanlığı” hizmeti verecek. Öğrenciler ve veliler bu hizmeti, eğitim kurumları ile rehberlik ve araştırma merkezlerinde kurulacak birimlerden alabilecekler. Türkiye genelinde yaklaşık 19 bin tercih danışmanlığı birimi kuruldu.

Tercih danışmanlığı sürecinde, öğrencilerin kendini tanıması, fırsatları değerlendirmesi, sorumluluk alarak karar vermesi ve toplum için sağlıklı bir birey olarak yaşamını sürdürmesi konularında öğrencilere ve ebeveynlere kılavuzluk edilecek.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.