enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Kuzey Kore Bayrağı Anlamı Nedir? Kuzey Kore Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Kuzey Kore Bayrağı Anlamı Nedir? Kuzey Kore Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
REKLAM ALANI
14.09.2024 16:26
4
A+
A-

Kuzey Kore Bayrağı’nın Anlamı

Kuzey Kore bayrağı, üst ve alt kısımları mavi, ortası kırmızı ve kenarları beyaz şeritlerden oluşan yatay bir bayraktır. Kırmızı şeridin ortasında, beyaz bir daire içinde kırmızı bir yıldız yer alır. Kırmızı yıldız, komünizmin simgesidir. Kırmızı renk vatanseverliği, mavi renk ise bağımsızlık, barış ve kardeşlik ideallerini temsil eder. Beyaz şeritler, Kore ulusunun kültürel bütünlüğünü ifade eder.

Kuzey Kore Bayrağı’nın Oluşumu

Bayrak, mavi, kırmızı ve beyaz renklerin hakim olduğu, özgürlüğü, devrimciliği, bağımsızlığı ve kardeşliği temsil eden bir tasarıma sahiptir. Bayrağı tasarlayan kişi, Kore İşçi Partisi’nin lideri Kim Il-sung’dur.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Kuzey Kore Bayrağı’nın Renklerinin Anlamı

Bayraktaki mavi renk barışı, kırmızı renk bağımsızlığı, beyaz renk ise Kore kültürünü simgeler.

Kuzey Kore Bayrağı Hakkında

Bayrak, 8 Eylül 1948’de kabul edilmiştir. Kore İşçi Partisi’nin bayrağı olarak da kullanılmaktadır ve 1945’ten beri kullanılmaktadır. Bayrak, ülkenin birliğini, özgürlüğünü ve gücünü ifade eden sembolleri içerir.

Kuzey Kore Bayrağı’nın Önemi

Kuzey Kore bayrağı, spor müsabakaları, resmi görüşmeler ve milli marşın söylendiği yerler gibi törenlerde kullanılır. Bayrak, ülke yönetiminde önemli bir rol oynar ve propaganda aracı olarak da kullanılır. Güvenlik güçleri, bayrağa saygı gösterilmesini ve doğru şekilde kullanılmasını yasal olarak zorunlu kılmıştır. Bayrak, ülke için büyük önem taşımaktadır ve yanlış kullanımı veya saygısızlığı cezalandırılır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.