enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Küresel piyasalar güne nasıl başladı? (25 Temmuz 2024)

Küresel piyasalar güne nasıl başladı? (25 Temmuz 2024)
REKLAM ALANI
25.07.2024 09:47
1
A+
A-

Başlık: Bilanço Sezonunda Teknoloji Devleriyle Piyasalar

Giriş: Yoğunlaşan bilanço sezonunda teknoloji devlerinin finansa sonuçları beklentileri karşılamadı. Bu durum yatırımcı kararlarında etkili olmaya devam ediyor.

Alphabet ABD’li teknoloji devi Alphabet, ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin geliri ve karı beklentileri aşsa da YouTube reklam geliri düşüklüğü ve yapay zekada istenen ilerlemelerin gerçekleşmemesi nedeniyle hisseleri %5,03 değer kaybetti.

Tesla ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın hisseleri de geriledi. Şirketin finansal sonuçları beklentilerin gerisinde kaldı ve Robotaxi tanıtımı ertelendi. Bu gelişmelerin ardından hisseler %12,33 değer kaybetti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Yapay Zeka ve Çip Üreticileri Bilanço sürecinde yatırımcılar, yapay zeka alanındaki şirketleri yeniden değerlendirdi. Öte yandan çip üreticilerinin hisselerinde de düşüşler görüldü.

Makroekonomik Veriler ve Siyasi Gelişmeler ABD büyüme verilerinin bugün açıklanması bekleniyor. Bu veriler piyasalarda oynaklığa neden olabilir. Ayrıca siyasi gelişmeler de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.

Fed ve Para Piyasaları ABD Merkez Bankası’nın gelecek hafta politika faizini sabit bırakması bekleniyor. Ancak yıl sonuna kadar 3 faiz indirimi yapılacağı yönündeki fiyatlamalar güçleniyor.

Altın, Petrol ve Bakır Altının ons fiyatı geriledi. Brent petrolün varil fiyatı da düşüş gösterdi. Bakır fiyatlarındaki dikkat çekici düşüş, ekonomik aktivitedeki zayıflamaya işaret ediyor.

Borsalar ABD borsaları dün düşüş yaşadı. Nasdaq endeksi %3,64, S&P 500 endeksi %2,31 ve Dow Jones endeksi %1,25 geriledi. Avrupa borsalarında da satış baskısı etkili oldu.

Asya Piyasaları Asya pay piyasalarında düşüşler yaşandı. Japonya Merkez Bankası’nın faiz artırımına gidebileceği söylentileri piyasalarda endişe yarattı.

Yurt İçi Piyasalar Yurt içinde Borsa İstanbul düşüş kaydetti. BIST 100 endeksi %0,88 azaldı. Analistler, bugün yurt içinde kapasite kullanım oranı, yurt dışında ise ABD büyüme verilerinin izleneceğini belirtti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.