enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Küresel piyasalar gözünü Jackson Hole toplantısına çevirdi

Küresel piyasalar gözünü Jackson Hole toplantısına çevirdi
REKLAM ALANI
17.08.2024 11:28
4
A+
A-

ABD Ekonomik Verileri Beklentilerin Altında Kalıyor

ABD’de açıklanan enflasyon verileri, fiyat baskılarının hafiflediğini gösterirken, perakende satış verileri tüketici harcamalarının güçlü kaldığına işaret ediyor.

Enflasyon Azalmaya Devam Ediyor

Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), temmuz ayında aylık %0,1 ve yıllık %2,2 artış kaydetti. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), aylık %0,2 ile beklentilere uygun, yıllık ise %2,9 ile tahminlerin altında bir artış gösterdi. Yıllık enflasyon art arda dördüncü ayda yavaşlayarak Mart 2021’den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Perakende Satışlar Güçlü Kalıyor

Temmuz ayında ABD’de perakende satışlar, aylık %1 ile beklentilerin üzerinde bir artış kaydederek Ocak 2023’ten bu yana en yüksek aylık artışı gösterdi. Bu, ABD ekonomisindeki resesyon endişelerinin hafiflediğine işaret ediyor.

İşsizlik Maaşı Başvuruları Düşüyor

Haftalık işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin altında kalırken, istihdam piyasasındaki soğuma endişeleri azaldı. 10 Ağustos ile biten haftada 227 bine düşen işsizlik maaşı başvuruları, temmuz ayının başından bu yana en düşük seviyesine indi.

Fed’in Faiz İndirimine İlişkin Beklentiler

Perakende satışlardaki güçlü performans ve işsizlik maaşı başvurularındaki düşüş, Fed’in eylül ayında 25 baz puanlık faiz indirimine gitme olasılığının, 50 baz puanlık bir indirime göre daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Jackson Hole Sempozyumu Merkezde

Dünyanın önde gelen merkez bankaları yetkilileri, gelecek hafta Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda bir araya gelecekler. Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları, bankanın gelecekteki politika adımları hakkında ipuçları verebilir.

Diğer Gelişmeler

ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi geçen hafta 6 baz puan azalarak %3,88’e geriledi. Altın rekor seviyeye ulaşırken, Brent petrolü haftayı düşüşle tamamladı. Dolar endeksi de geriledi.

New York Borsası Pozitif

New York borsası, makroekonomik verilerden gelen olumlu sinyallerle haftayı pozitif bir seyirle tamamladı. Cisco ve Walmart’ın hisseleri güçlü finansal sonuçların ardından yükseldi.

Avrupa Borsaları Alıcı

Avrupa borsaları da alıcılı bir seyir izledi. ECB’nin gelecek ayki toplantısında faiz indirmesi beklenirken, yıl sonuna kadar ne kadar faiz indirimine gidileceği belirsizliğini koruyor. ZEW Ekonomik Güven Endeksi, Avrupa’da zayıflayan ekonomik aktiviteye işaret ediyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.