enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Korona sonrası tatillerimiz nasıl değişti? Butik otellere ve karavana rağbet arttı! Doğa tatili öne çıktı.

Korona sonrası tatillerimiz nasıl değişti? Butik otellere ve karavana rağbet arttı! Doğa tatili öne çıktı.
REKLAM ALANI
22.08.2024 23:24
2
A+
A-

COVID-19 Pandemisinin Turistlik Alışkanlıklar Üzerindeki Etkileri

COVID-19 pandemisi, 2019’da dünyayı kasıp kavurduktan sonra hayatlarımızda her şeyi değiştirdi. Seyahatler durma noktasına geldi, tatiller iptal edildi ve eğitimden restaurantlara kadar her alanda büyük değişimler yaşandı.

Pandemi sonrası turizmde de önemli değişiklikler gözlemlendi. Tatiller eskisi gibi akıp gitmiyor, daha sakin ve durağan hale geldi. İnsanlar daha fazla dinlenme ihtiyacı hissediyor ve huzuru tercih ediyor.

Özellikle yalnız tatiller ve private etkinlikler popülerlik kazandı. Sosyal mesafe, pandeminin en önemli mirası oldu ve insanlar artık dip dibe olmayı istemiyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ekonomik dalgalanmalar, hava yolculuğuna olan talebi azalttı. Bu yıl, tatillerde şahsi araçlarla seyahatin arttığı görüldü. Yurt içi tatillerde, uçak yerine şahsi araçlar daha çok tercih edildi.

Aile tatillerinin sayısı da arttı. Bu tatiller, yol maliyetlerini düşürüyor. Birkaç kişinin bir araya gelerek tatile gitmesi, en azından yol masraflarından tasarruf sağlıyor.

Lüks ve gösterişli tatiller yerini doğayla iç içe tatillere bıraktı. İnsanlar artık Çeşme ve Bodrum gibi kalabalık yerler yerine sakinliği ve huzuru arıyor. Butik oteller ve doğayla iç içe yürüyüş yapabilecekleri, orman havası soluyabilecekleri ve denize yürüyerek gidebilecekleri yerleri tercih ediyorlar.

Pandemi öncesi Bodrum ve Alaçatı müdavimi olanlar bile rotalarını Kemer kanyonlarına, ormanlarına ve denizine çevirdi. Pandemi, solunum yollarımız kadar zihinlerimizi de yorduğundan, doğaya özlem duymamıza neden oldu.

Özgürlük arzusu devam etmekle birlikte, huzur da bir öncelik haline geldi. Kalabalık sevenler bile huzurun ne kadar önemli olduğunu anladı.

Doğa yürüyüşleri, spor ve meditasyon kampları tatillerde popülerlik kazandı. Kamp tatilleri bu yıl da revaçta. Gençler, özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayanlar, hem ekonomik hem de huzurlu bir tatil için doğa ve kamp tatillerini tercih ediyor.

Butik oteller ve karavanlara olan ilgi artıyor. Lüks oteller, yerlerini butik otellere bırakabilir. Ayrıca ev kiralayarak tatil yapanların sayısı da oldukça fazla.

Pandeminin getirdiği evden çalışma modeli, tatil sürelerini uzattı. Ülkemizi ziyaret eden turistlerle yapılan sohbetlerde, 14-28 gün arası tatil yapanların sayısının arttığı gözlemlendi.

Pandemi bitmiş olsa da etkileri hala devam ediyor. En azından, sakinliğe ve doğaya dönüş gibi etkileri, COVID-19’un bize bıraktığı güzel yanlar olarak değerlendirilebilir. Pandeminin dünyayı dönüştürdüğü gibi, bizi de dönüştürmesi muhtemel. Bu etkilerin ne kadar süreceğini zaman gösterecek.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.