enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Kontakt Lensler Göz Kuruluğu Yapar Mı?

Kontakt Lensler Göz Kuruluğu Yapar Mı?
REKLAM ALANI
25.08.2024 17:56
3
A+
A-

Gözlerinizi Kuru Tutmak için İpuçları

Göz kuruluğu, göz yüzeyini kaplayan doğal gözyaşı filminin yetersiz olmasından kaynaklanan yaygın bir durumdur. Göz kuruluğu rahatsız edici olabilir ve görme kalitesini olumsuz etkileyebilir.

Göz kuruluğunu yönetmenize yardımcı olacak bazı ipuçları:

Ellerinizi Yıkayın

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Temiz ellerle gözlerinize dokunmak, enfeksiyona neden olan patojenleri lenslerinize ve gözlerinize aktarmanızı önler. Bu nedenle, lenslerinize dokunmadan önce ellerinizi su ve sabunla yıkayın ve ardından tüy bırakmayan bir havluyla iyice kurulayın.

Lenslerle Uyumayın

Lenslerle uyumak, korneanızda enfeksiyon geliştirme riskinizi artırır. Lensler, gözlerinizin yeterince oksijen almasını engeller ve bakteriler için uygun bir üreme alanı oluşturabilir. Kornea enfeksiyonları, kornea ülserlerine yol açabilir ve doğal gözyaşı filminizi bozarak göz kuruluğunu daha da kötüleştirebilir.

Lensleri Belirtildiği Süre Kullanın

Lensleri kullanım süresinin ötesinde kullanmak, üzerlerinde kir birikmesine neden olur ve gözyaşlarının eşit şekilde yayılmasını zorlaştırır. Bu da göz kuruluğunu kötüleştirebilir. Ayrıca, lensleri temizleme konusunda özenli olmazsanız, tahriş edici kalıntılar ve bakteriler birikerek enfeksiyona neden olabilir.

Lens Kutusu Solüsyonunu Her Gün Değiştirin

Lensleriniz çıkarıldıktan sonra lens kutusunu boşaltın ve kontakt lens solüsyonu ile yıkayın. Ardından baş aşağı çevirerek kurumaya bırakın. Solüsyonu tekrar kullanmak, dezenfeksiyon özelliklerini azaltır ve iltihaplanma veya enfeksiyona yol açabilir.

Islatma Damlaları Kullanın

Göz kuruluğunuz varsa, yapay gözyaşları ilk savunma hattınızdır. Gözleriniz iyi hissetse bile damlaları kullanın çünkü bu, kuruluğun oluşmasını önlemeye yardımcı olur.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.