enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Kızıldeniz’de çılgın proje: 90 adalı lüks otel ağı kuruluyor!

Kızıldeniz’de çılgın proje: 90 adalı lüks otel ağı kuruluyor!
REKLAM ALANI
20.08.2024 11:31
6
A+
A-

Geleceğin Şehri ve Lüks Ada Projesi

Suudi Arabistan, “The Line” adlı dikey yerleşim merkezleri projesinin ardından “Red Sea Project” (Kızıldeniz Projesi) ile dikkatleri üzerine çekiyor. Proje, Kızıldeniz boyunca uzanan 90 ada üzerinde hayata geçecek.

Lüks Tesislerin Buluşma Noktası

Proje, yaklaşık 28 bin kilometrekarelik bir alana yayılacak. Bölge, el değmemiş plajlar, çöller, dağlar ve volkanlarla dolu 90’dan fazla adadan oluşuyor. Projeyi yürüten şirket, “sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir turizm temelli” bir merkez oluşturacak. Adaların çoğuna dokunulmayacak ve bölgenin doğal ortamının yüzde 75’i korunacak.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Turizm İçin Petrol

Kızıldeniz Projesi, Suudi Arabistan’ın 2030 Vizyonu’nun bir parçası. Bu vizyon, ülkenin ekonomisini çeşitlendirmeyi ve petrolden bağımsız hale getirmeyi hedefliyor. Proje, Ritz-Carlton gibi lüks otellere ev sahipliği yapacak.

Birinci Aşama

Projenin ilk aşaması bu yıl tamamlanacak. Bu aşamada, beş ada ve iki iç bölgede 3 bin odalı 16 otel inşa edilecek. Proje ayrıca, büyük küresel şehirlerle bağlantılı bir uluslararası havaalanına sahip olacak. Ronaldo’nun da desteklediği projenin maliyeti 20 milyar dolar olarak açıklandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.