enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Kimlik randevusu nüfus işleri! Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır? Yeni ehliyet, kimlik (çipli) birleştirme randevusu…

Kimlik randevusu nüfus işleri! Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır? Yeni ehliyet, kimlik (çipli) birleştirme randevusu…
REKLAM ALANI
16.07.2024 15:03
1
A+
A-

Kimlik ve Ehliyet Birleştirme

Milyonlarca vatandaş, kimlik ve ehliyet birleştirme işlemiyle ilgili ayrıntıları merak ediyor. Kimlik ve ehliyetini tek bir kartta birleştirmek isteyenler, kimlik ve ehliyet birleştirme randevusunun nasıl alınacağını ve nereden alınacağını araştırıyor.

İçişleri Bakanlığı’nın 1 Ocak 2017’de yürürlüğe koyduğu düzenlemeyle ehliyet, kimlik ve pasaportla ilgili değişiklikler yapılmıştı. Bakanlık, 21 Eylül 2020’de bir yenilik daha getirerek ehliyetin kimlik kartına entegre edilmesine olanak tanıdı.

Bu uygulama sayesinde vatandaşların kimlik ve ehliyetlerini ayrı ayrı taşımaları gerekmiyor. Dünyada ilk ve tek olan “Hayat Kimliğinle Kolay” uygulaması, yeni ehliyetlerdeki bilgilerin çipli kimlik kartlarına eklenmesini sağlıyor. Böylece vatandaşlar, trafikte yanlarında ek olarak bir ehliyet bulundurmak zorunda kalmıyor. Nüfus müdürlüğüne başvuran vatandaşlar, ehliyetlerini kimliklerine tanımlayarak tek kart avantajından faydalanabiliyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Kimlik ve Ehliyet Birleştirme Süreci

Ehliyeti yenilemek için kimlik yenilemeyle benzer bir süreç izleniyor. Hem yeni kimliğe hem de yeni ehliyete sahip olan vatandaşların birleştirme işlemi için ek belge ibraz etmeleri gerekmiyor. Yalnızca nüfus müdürlüğüne giderken yanlarında her iki kartı da bulundurmaları yeterli.

Yeni kimliğe ancak eski ehliyete sahip olan vatandaşların, birleştirme işlemi için nüfus müdürlüğüne şu belgeleri götürmeleri gerekiyor:

  • Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet biyometrik fotoğraf
  • Sağlık raporu
  • 15 TL harç bedelini ödediğini gösteren makbuz

Kimlik ve Ehliyet Birleştirme Adımları

  1. Randevu Alma: Hem ehliyet hem de kimlik yenilemek için ilk adım randevu almaktır. Bu işlem zorunludur. Alo 199 numaralı çağrı merkezini arayarak veya “randevu.nvi.gov.tr” internet adresinden randevu alabilirsiniz. Gününüzde gitmezseniz sistem, yeniden randevu almanızı 1 ay boyunca engeller. Bu nedenle gidemeyecekseniz randevunuzu süresi dolmadan en az yarım saat önce iptal etmeniz gerekir.

  2. Değişim Ücretini Yatırma: Randevunuzu aldıktan sonra değişim ücretini (değerli kağıt bedeli) başvurunuza geçmeden önce vergi dairesi müdürlüklerine, “ivd.gib.gov.tr” internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla veya bankaya yatırmalısınız.

  3. Gerekli Belgelerin Hazırlanması: Başvuruya giderken yanınızda olması gereken belgeler şunlardır:

  • Nüfus cüzdanınız (Nüfus cüzdanı olmayanlar için sürücü belgesi, pasaport, evlilik cüzdanı…)
  • Son 6 ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf
  • Değişim ücretini ödediğinizi gösteren dekont
  1. Yeni Kimliğin Teslimi: Gerekli belgelerle randevunuzu aldığınız gün nüfus müdürlüğüne giderek başvuru işlemini yaparsınız. Yeni kimlik, 1 veya en geç 2 gün içinde adresinize teslim edilir.

  2. Geçerlilik Süresi: Yeni çipli kimlik kartının kullanma süresi 10 yıldır. Sürenin bitiş tarihi kimliğin üzerinde belirtilir. Sürenin sonunda kimlik sahibinin yenileme başvurusu yapması gerekir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.