enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Kanser riski barındırıyor: Güneş kreminin unutulduğu dört bölge

Kanser riski barındırıyor: Güneş kreminin unutulduğu dört bölge
REKLAM ALANI
12.07.2024 14:40
1
A+
A-

Güneş Kreminden Unutulan Bölgeler: Kulaklar, Boyun ve Saç Derisi

Harvard Üniversitesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Neera Nathan, 680 binden fazla izlenme alan bir TikTok videosunda, güneş kremi kullanıcılarının sıklıkla kulak, boyun, saç derisi ve eller gibi doğrudan güneşe maruz kalan bölgeleri gözden kaçırdığına dikkat çekti.

Güneş Işığına Maruz Kalan Hassas Bölgeler

Elin dış kısımları, kulaklar, kafa derisi ve boyun, doğrudan güneş ışığına maruz kaldığı için özellikle tehlikeli bölgeler olarak öne çıkıyor. Dr. Nathan, bu bölgelerin güneş ışınlarından korunmasının önemine değindi.

Kulaklar: En Çok Unutulan Bölge

YAZI ARASI REKLAM ALANI

New Yorklu Dermatolog Dr. David Kim, kulakların güneş kremiyle en az korunan bölgeler olduğuna vurgu yaptı. Açık havada antrenman yapan sporcular arasında kulak kanserlerinin sık görüldüğünü belirtti.

Şaşırtan Gerçek: Saç Derisi de Güneşten Etkileniyor

Sosyal medya kullanıcıları, güneş kreminin saç derisine sürülmesi gerektiği gerçeğine tepki gösterdi. Bu bölgenin de güneşten korunmasının önemi vurgulandı.

Cilt Kanseri Riski ve Güneş Maruziyeti

Cilt kanseri, vücudun güneşe maruz kalan her noktasında gelişebilir. Ultraviyole ışınlara uzun süre maruz kalmak, kanser hücrelerinin oluşumunu tetikleyebilir.

Güneşi Korunmanın Önemi

Dünya Kanser Araştırmaları’na göre cilt kanserlerinin %80’inden fazlası güneş ışınlarından kaynaklanıyor. Cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korumak için düzenli olarak geniş spektrumlu güneş kremi kullanmak hayati önem taşımaktadır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.