enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Kanser görülme yaşı 16’ya düştü

Kanser görülme yaşı 16’ya düştü
REKLAM ALANI
02.09.2024 10:00
6
A+
A-

Mesane Kanseri: Erken Başlangıç ve Artan Tehlike

Prostat Kanseri Derneği’nden Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Tunç Özdemir, mesane tümörünün erkeklerde kadınlara oranla 3-4 kat daha sık görüldüğüne ve sigara kullanımı, genetik faktörler, az sıvı tüketimi ve katkı maddeli yiyeceklerin neden olduğu konusunda uyardı.

Sigara: Başlıca Suçlu

Prof. Dr. Özdemir, sigara ve tütün ürünlerinin mesane kanseri oluşumunda yaklaşık %50 etkili olduğunu vurguladı. Sigara kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte hastalığın yaş ortalamasının düştüğünü ve artık 16 yaşındaki çocuklarda bile görüldüğünü belirtti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Çevresel Faktörleri İhmal Etmeyin

Sigara içilen ortamlarda bulunmak da pasif içicilik yoluyla mesane tümör riskini artırabilir. İdrarda kan görülmesi, mesane tümörünün en yaygın belirtisi olurken, iştahsızlık, kilo kaybı, sık idrara çıkma isteği ve idrar yaparken zorlanma gibi diğer semptomlar da görülebilir.

Sağlıklı Yağların Önemi

Zeytinyağının faydalarının saymakla bitmediğini ancak organik olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Özdemir, zeytinyağının hiçbir şekilde palmiye veya pamuk yağı gibi zararlı yağlarla karıştırılmaması gerektiğini söyledi. Bu tür karışımların kanser, diyabet ve pankreas sorunları gibi ciddi hastalıklara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Zeytinyağının Sahteleri Ölümcül Olabilir

Karıştırılmış zeytinyağlarının mesane kanseri de dahil olmak üzere birçok hastalığı tetikleyebileceğini belirten Prof. Dr. Özdemir, tüketilen yağlar, paketli ürünler ve işlenmiş gıdaların hayatımıza girdiğine dikkat çekti. Sahte zeytinyağlarının pankreas iltihabı ve pankreas kanseri gibi ciddi hastalıklara neden olabileceğini vurguladı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.