enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C

Kamala Harris: GAZZE’DE SESSİZ KALMAYACAĞIM

Kamala Harris: GAZZE’DE SESSİZ KALMAYACAĞIM
REKLAM ALANI
27.07.2024 07:54
13
A+
A-

İsrail Başbakanı ile Görüşen Harris, Gazze’deki Trajedilere Sessiz Kalmayacağını Bildirdi

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray’da ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Harris, son dokuz ayda Gazze’de yaşananları “yıkıcı” olarak nitelendirerek yaşanan trajedilere sessiz kalmayacağını açıkladı. Ayrıca, “ölü çocukların ve kaçan aç insanların görüntülerine göz yumamayacağım” dedi.

Harris, Başkan Biden’ın üç aşamalı ateşkes ve rehine anlaşmasını hatırlatarak, İsrail ordusunun Gazze’den çekilmesiyle düşmanlıkların son ereceğini belirtti. “Bu savaşın, İsrail’in güvenli bir şekilde sona ermesinin zamanı geldi” diyerek anlaşmanın tamamlanması çağrısında bulundu.

Başbakan Netanyahu’ya Gazze konusundaki endişelerini aktaran Harris, İsrail’e olan bağlılığını vurguladı. “İsrail’in varlığına ve güvenliğine sarsılmaz bir bağlılığım var” diyen Harris, İsrail’in her türlü tehdide karşı kendini savunabileceğini de vurguladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Netanyahu daha önce ABD Başkanı Biden ile de görüşerek İsrail’in güvenliğine verilen desteğe teşekkür etti. Beyaz Saray’ın yazılı açıklamasında, Biden’ın iki taraf arasındaki mesafelerin kapatılması ve rehinelerin eve getirilmesi gerektiğini vurguladığı kaydedildi. Başkan Biden’ın ayrıca ABD’nin İsrail’in güvenliğine olan bağlılığını yinelediği ifade edildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.