enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Kabotaj Bayramı’na özel 1 kilometrelik Türk bayrağı

Kabotaj Bayramı’na özel 1 kilometrelik Türk bayrağı
REKLAM ALANI
30.06.2024 18:19
0
A+
A-

Mersin’de Deniz ve Güneş Festivali’nde Türk Bayrağı Denizle Buluştu

1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nın coşkulu atmosferi, Akdeniz Bölge Komutanlığı’nın eşsiz bir gösterisiyle Mersin’de yaşandı. Mezitli ilçesi Soli Pompeipolis sahilinde düzenlenen Deniz ve Güneş Festivali, tatilcilerin ve yerel halkın yoğun ilgisiyle karşılandı.

Akdeniz’in masmavi sularında açılan 1 kilometrelik Türk bayrağı, görenleri hayrete düşürdü. Bölge Komutanlığı ekipleri, bu olağanüstü manzarayı yaratmak için büyük bir özveriyle çalıştı. Deniz yüzeyinde sergilenen helikopter ve gemi gösterileri, vatandaşların nefeslerini kesti.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, festival alanında yaptığı açıklamada, Soli Pompeipolis’in antik bir kent olmanın yanı sıra dünyanın en eski limanlarından birine ev sahipliği yaptığını vurguladı. Pehlivan, "Soli, güneş anlamına gelir. Geçtiğimiz yıllarda Güneş Festivali olarak düzenlediğimiz etkinlikleri, Kabotaj Bayramı vesilesiyle Deniz ve Güneş Festivali olarak genişlettik" dedi.

Vali Pehlivan, festivalin iki önemli amacına dikkat çekti: "Birincisi, Kabotaj Bayramı’nı kutlamak, ecdadımızın denizlerdeki mücadelesini anmak. İkincisi ise denizlerimizin önemine dikkat çekmek, turizm ve ekonomiye katkı sağlamak."

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Etkinlik kapsamında kurulan stantları gezen Vali Pehlivan, bölgedeki turizm potansiyelini vurguladı. "Akdeniz, mavi vatanımızdır. Bu festivalle bir yandan denizlerimize sahip çıkıyor, bir yandan da Türkiye Yüzyılı’nı denizcilikle besleyerek inşa ediyoruz" diye konuştu.

Mersinliler ve tatilciler, Deniz ve Güneş Festivali’nin keyfini sonuna kadar çıkardılar. Sahilin canlı atmosferi, festival alanının rengarenk ışıklandırması ve deniz üzerindeki görsel şölen, unutulmaz bir anı yaşattı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.