enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Julian Assange yıllar sonra özgür kaldı

Julian Assange yıllar sonra özgür kaldı
REKLAM ALANI
25.06.2024 06:07
725
A+
A-

WikiLeaks Kurucusu Julian Assange, ABD’de Casusluk Yasasını İhlal Etmeyi Kabul Etti ve Kefaletle Serbest Bırakıldı

ABD’nin gizli yazışmalarını ve belgelerini sızdırarak uluslararası arenada yankı uyandıran WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange, ABD casusluk yasasını ihlal etmekten suçlu olduğunu kabul etti. Bu anlaşmanın bir parçası olarak kefaletle serbest bırakıldı ve İngiltere’deki hapis cezasını sona erdirerek Avustralya’ya dönmesi yolunu açtı.

Assange’ın ABD’de mahkemesi 26 Haziran Çarşamba günü yapılacak ve 62 ay hapis cezasına çarptırılması bekleniyor. Ancak anlaşma gereğince Assange, İngiltere’de hapishanede geçirdiği süre kadar ABD’de cezaevinde tutulmayacak.

Uluslararası medya kaynakları, Assange’ın Avustralya’ya döneceğini bildirirken, WikiLeaks’in eski Twitter hesabı olan X’te yapılan bir paylaşımda Assange’ın 24 Haziran sabahı Belmarsh Hapishanesinden ayrıldığı duyuruldu.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, Assange’ın İngiltere’den ayrılmak üzere bir havalimanından uçağa bindiğini ve Avustralya’ya döndüğünü gösteriyor. Assange’ın kot pantolon ve mavi gömlek giydiği görülüyor. Eşi Stella Assange da sosyal medya hesabında, özgürlüğü için yıllarca mücadele eden destekçilerine teşekkürlerini sundu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Assange, ABD’nin Afganistan ve Irak savaşlarına ilişkin gizli belgeleri yayınlayarak uluslararası kamuoyunu sarstı. Sızdırılan belgeler, sivillerin ölümünü ve ABD hükümetinin casusluk faaliyetlerini ortaya çıkardı. Assange, bu bilgileri ifşa ettiği için casusluk ve bilgisayar korsanlığı suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

Assange’ın tutuklanması ve iadesi, basın özgürlüğü ve hükümet şeffaflığı konusunda tartışmalara yol açtı. Bazıları Assange’ın bir gazeteci olarak hareket ettiğine ve halkın bilgi alma hakkını savunduğuna inanıyor. Diğerleri ise eylemlerinin ABD askerlerinin güvenliğini tehlikeye attığını ve ulusal güvenliği ihlal ettiğini iddia ediyor.

Assange’ın Avustralya’ya dönmesi, WikiLeaks davası ve basın özgürlüğünün sınırları konusundaki tartışmaların devam edeceğini gösteriyor. Assange’ın kaderi, ifade özgürlüğünün ve hükümet hesap verebilirliğinin hassas dengesini aydınlatmaya devam edecek.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.