enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İşte İş arayanlara İş Bulma Duası… Hayırlı Bir İş Bulmak İçin Okunacak Dualar Nelerdir?

İşte İş arayanlara İş Bulma Duası… Hayırlı Bir İş Bulmak İçin Okunacak Dualar Nelerdir?
REKLAM ALANI
24.07.2024 21:59
4
A+
A-

İş Bulma Duası

İş bulmak isteyenler, Allah’tan destek alarak hayırlı ve güzel işlere kavuşmayı umarak dua ederler. İşte iş bulma dualarından bazıları:

  • “Ey Rabbimiz! Bizlere rahmetini ihsan et ve işlerimizde bizi başarıya ulaştır.” (Rabbena atina min ledunke rahmeten ve heyyı lena min emrina reşeda.)

  • “Allah’ım, işimde bana hayırlı olanı nasip et ve seç.” (Allahumme hirli vahterli.)

    YAZI ARASI REKLAM ALANI

Hayırlı Bir İş Bulmak İçin Dualar

  • “Ya Rabbi, Efendimiz Hz. Muhammed’e ve onun soyuna salat eyle. Nasıl Hz. İbrahim’e ve soyuna salat ettiysen. Sen övülmüş ve yücesin. Allah’ım, Efendimiz Hz. Muhammed’e ve onun soyuna bereket ver. Nasıl Hz. İbrahim’e ve soyuna bereket verdin. Şüphesiz sen övülmüş ve yücesin.”

  • “Allah’ın adıyla başlarım. Ve hükümdar dedi ki: ‘Onu bana getirin, onun hilesini anlayacağım.’ Onunla konuştuğu zaman şöyle dedi: ‘Şüphesiz sen bugün bizim yanımızda yüce bir mevkiye sahipsin, güvendesin.’ Yusuf dedi ki: ‘Beni yeryüzünün hazinelerine sahip kıl, çünkü ben korumaktayım, bilirim.’ Ve böylece biz Yusuf’a yeryüzünde ikamet etme imkânı verdik, istediği yerde karar kıldı. Biz rahmetimizi dilediğimize eriştiririz ve iyilik yapanların mükafatını zayi etmeyiz.”

İş Bulma Dualarının Anlamları

  • “Allah’ım, mülkünü dilediğine verirsin. Beni de verdiklerinden eyle.” (Allahu yuti mülkehu men yeşa.)

  • “Mülkün gerçek sahibi odur.” (Malik ül mülki tü’til mulke.)

  • “Ya Rabbi, Efendimiz Hz. Muhammed’e ve onun soyuna salat eyle. Çaresiz kaldım, bana yardım et ya Resulullah.” (Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin veala ali seyyidina Muhammed kad dakat hiyletiy edriknıy Ya Resulullah.)

Dua Etmenin Önemi

Dua etmek, Allah’tan (c.c.) yardım istemektir. Allah (c.c.) kullarının dualarını kabul eder ve onlara yardım eder. İş bulmak isteyenler için de dua etmek çok önemlidir. Allah’ın (c.c.) izniyle dua edenler hayırlı işlere kavuşurlar.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.