enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İşte Çam ve Sakura Hastanesi’nde nükleer sızıntının detayları

İşte Çam ve Sakura Hastanesi’nde nükleer sızıntının detayları
REKLAM ALANI
29.06.2024 18:37
3
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Nükleer Sızıntı İddiası

İstanbul’daki Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde 2024 yılında meydana geldiği iddia edilen yoğun nükleer sızıntı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan bir dilekçe ile gündeme geldi. Dilekçede, sızıntının halktan gizlendiği ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verildiği iddia edildi. Ayrıca, hastane başhekimliğinin de sızıntıdan haberdar olduğu öne sürüldü.

İddialarda adı geçen personel, sızıntıyı bildirdikten sonra görev yerinin değiştirildiğini belirtti. Hastanede yöneticilerin katıldığı bir toplantıda sızıntıdan haberdar olduğunu söyledi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü İddiaları Reddetti

İddiaların hedefi olan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, olayın Atom Enerji Kurumu tarafından takip edildiğini söyledi. Ölçümlerde herhangi bir sızıntının tespit edilmediğini belirtti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Hastane Kaynakları: Sızıntı Doğru, Önlem Alındı

SÖZCÜ’nün ulaştığı Çam ve Sakura Hastanesi yetkilileri, sızıntı iddialarının doğru olduğunu kabul etti. Ancak gerekli önlemlerin alındığını vurguladı.

Olayın, nükleer tıp tedavisi gören hastaların atıklarının depolandığı 15 tanktan birindeki arıza sonucu gerçekleştiği iddia edildi. Sızıntının bir temizlik işçisinin dikkatiyle otopark bölümünde ortaya çıktığı söylendi.

Atom Enerji Kurumu, AFAD ve hastaneyi yöneten Rönesans Holding yetkilileri, toplantı düzenleyerek hastaların yattığı bölümün sızıntı sona erene kadar kapatılmasına karar verdi.

İki gün süren sızıntı, ekipler tarafından tamir edildi. Bu süre zarfında personelin koruyucu ekipmanla çalıştığı belirtildi.

Sızıntı iddialarıyla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Olayın tüm yönleriyle araştırıldığı ve kamuoyuna doğru bilgilerin aktarılacağı vurgulandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.