enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İstanbul’daki Suriye bakkalları gündem oldu: Fiyat farkı dikkat çekti

İstanbul’daki Suriye bakkalları gündem oldu: Fiyat farkı dikkat çekti
REKLAM ALANI
26.06.2024 04:27
4
A+
A-

İstanbul’daki Suriyeli Bakkallar: Pahalı Fiyatlar ve Çeşitli Hizmetler

Giriş

Suriye merkezli medya kuruluşu Enab Baladi, İstanbul’da yaşayan Suriyelilerin sıklıkla uğradığı bölgelerdeki Suriyeli bakkalların durumunu araştırdı. Gazetenin muhabiri, çok sayıda bakkala giderek fiyat analizi yaptı ve bazı gözlemler paylaştı.

Suriyeli Bakkalların Arttığı Belirtiliyor

Suriye’den Türkiye’ye gelenlerin sayısındaki artışa paralel olarak Suriyeli bakkalların da sayısının arttığına dikkat çekiliyor. Başlangıçta bu bakkallarda yalnızca Suriye menşeili ürünler satılırken, zamanla Türk mallarının da raflarda yer almaya başladığı gözlemleniyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Fiyatlar Türk Bakkallarına Göre Daha Yüksek

Haberde yapılan fiyat karşılaştırmaları, Suriyeli bakkallardaki ürünlerin Türk bakkallarındaki benzerlerine göre daha pahalı olduğunu ortaya koyuyor. Enab Baladi’ye konuşan bir Suriyeli bakkal, bunun toptancılardan ürünlerin pahalıya satın alınmasından kaynaklandığını ifade ediyor.

Sosyalleşmenin Bir Parçası

Suriyeli bakkalların sadece alışveriş yapılan yerler olmadığına vurgu yapılıyor. Bu bakkallarda borç defterleri tutulduğu, Türk lirasının dolara çevrildiği, Suriyelilerin sosyalleştiği bir ortam olduğu belirtiliyor.

Kaçak Tütün Satışı da Yapılıyor

Haberde, Suriye bakkallarında müşterileri cezbeden bazı hizmetlerin de sunulduğu ifade ediliyor. Bunlar arasında borç defteri, Suriye’ye para transferi, döviz bozdurma, resmi belgelerin çıkarılması, cep telefonlarının Türk şebekesine kaydettirilmesi ve kaçak tütün satışı yer alıyor.

Lüks Ürünlerde Fiyat Farkı Daha Büyük

Türk ve Suriyeli bakkallar arasındaki fiyat farkının lüks ürünlerde daha büyük olduğu belirtiliyor. Suriyeli bakkallardaki bazı lüks ürünlerin fiyatları Türk bakkallarındakinden iki ila üç kat daha fazla olabiliyor.

Suriyeliler Türk Bakkallarını Tercih Ediyor

İstanbul’da yaşayan bir Suriyeli, Suriye’den gelen ürünler haricinde Türk bakkal ve marketlerini tercih ettiğini belirtiyor. Bu kişinin açıklamasında, Türk bakkallarındaki ürünlerin daha ucuz ve çeşitli olduğu ifade ediliyor.

Sonuç

İstanbul’daki Suriyeli bakkallar, Suriyeliler için önemli bir alışveriş ve sosyalleşme noktası haline gelmiş durumda. Ancak bu bakkallardaki fiyatların genellikle Türk bakkallarına göre daha yüksek olduğu gözlemleniyor. Ayrıca bazı Suriyeli bakkallarda kaçak tütün ve şüpheli ürünler satıldığı yönünde iddialar bulunuyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.