enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

İstanbul’a hayat verecek proje: Tersane İstanbul

İstanbul’a hayat verecek proje: Tersane İstanbul
REKLAM ALANI
16.08.2024 17:45
6
A+
A-

Başlık: Tersane İstanbul Projesi: Tarihi Mirası Canlandırıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 600 yıllık tarihi bir Tersane-i Amire’yi şehre geri kazandırarak çağdaş bir yaşam alanı haline getirecek Tersane İstanbul Projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Tarihi Mirasın Korunması

Bakan Uraloğlu, 1455’te kurulan tersanenin 16. ve 17. yüzyıllarda Akdeniz’in en büyüklerinden biri olduğunu ve Cumhuriyet Dönemi’nde de kullanıldığını belirtti. Ancak son 30 yıldır işlevini yitiren alanın, tarihi dokusu korunarak tekrar halkla buluşturulacağını vurguladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Modern Yaşam Alanı

Projede sahil şeridinde yürüyüş ve bisiklet parkurları, kafe ve dinlenme mekanları, sosyal aktivite alanları, cami ve kütüphane yapılacak. Ayrıca deneyim odaklı aktivite alanları, konaklama birimleri, yat limanları ve su sporları alanları oluşturulacak.

İstanbul’un Marka Değeri

Uraloğlu, Tersane İstanbul’un İstanbul’un marka değerine önemli bir katkı sağlayacağını belirterek, “Bu eşsiz bölge hem endüstri mirasına sahip çıkıyor hem de İstanbul’un marka değerine önemli bir katkıda bulunuyor” dedi.

İnşaat Süreci

Proje 4 fazda inşa ediliyor. İlk fazın tamamlanmasının bu yıl sonuna kadar hedeflendiği belirtildi. Toplamda 26 tescilli tarihi yapının restore edileceği proje, 45 yıllık işletme süresince hazineye 1 milyar 346 milyon dolar kira geliri kazandıracak.

İstanbul’un Ulaşım Altyapısı

Uraloğlu, Tersane İstanbul’un turizmi destekleyeceğini ve İstanbul’un ulaşım altyapısının geliştirilmesinin de önemine değindi. Bakanlığın İstanbul’a 1 trilyon 184 milyar 556 milyon lira yatırım yaptığını ve Marmaray, Avrasya Tüneli ve İstanbul Havalimanı gibi önemli projeler hayata geçirdiğini belirtti.

Süper Hızlı Tren Hattı

Bakan Uraloğlu ayrıca, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı projesinden bahsederek, bu hatla seyahat süresinin 80 dakikaya indirileceğini söyledi.

Çamlıca Kulesi

Uraloğlu, Çamlıca Kulesi’nin de İstanbul’un silüetine önemli bir katkı sağladığını ve hizmete açıldığı günden bu yana 1 milyon 871 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti.

Estetik Mimari

Bakan Uraloğlu, projede estetik ve özgün mimariye önem verdiklerini vurguladı. “Tüm projelerimiz estetik ve özgün mimarileri ile Türkiye’yi ilk kez gören yabancı ziyaretçiler üzerinde son derece olumlu etkiler bırakıyor” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.