enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

İstanbul için AKOM’dan uyarı: Orman yangınına dikkat

İstanbul için AKOM’dan uyarı: Orman yangınına dikkat
REKLAM ALANI
26.06.2024 08:42
1.164
A+
A-

İstanbul’da Güneşli Hava, Orman Yangını Riski

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, AKOM verilerine dayanarak hafta boyunca İstanbul’u etkisi altına alacak hava sistemi hakkında uyarılarda bulundu.

AKOM, sıcak ve rüzgârlı hava koşullarının orman yangını çıkma ihtimalini İstanbul ve Türkiye genelinde kritik seviyelere taşıdığını belirtti. Bu nedenle vatandaşların açık alanlarda dikkatli olmaları ve ormanlık bölgelerde ateş yakmaktan kaçınmaları önemle vurgulandı.

İstanbul’da ise sıcaklıkların nemle birlikte 28 derecenin üzerine yükselmesi bekleniyor. Bu sıcaklıkların güneş ışınlarının dik açıyla geldiği 11.00-16.00 saatleri arasında zararlı olabileceği vurgulandı. Vatandaşların, bu saat aralığında aşırı güneş ışığına maruz kalmamaları ve kapalı alanlarda kalmaları tavsiye edildi.

Sıcak hava ve artan orman yangını riski, vatandaşların daha dikkatli davranmalarını zorunlu kılıyor. Ormanlık alanlarda mangal yakmak, ateşli atık bırakmak gibi yangına yol açabilecek her türlü faaliyetten kaçınılmalıdır. Ayrıca, açık havada sigara içerken dikkatli olunmalı ve söndürülmemiş izmaritler doğaya atılmamalıdır.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İstanbul, Türkiye’nin en büyük ve kalabalık şehri olarak, doğal afetlere karşı her zaman teyakkuz halinde olmalıdır. Vatandaşların, olası risklere karşı bilinçli olarak önlem almaları ve yetkililerin uyarılarını dikkate almaları hayati önem taşıyor. İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, vatandaşların güvenliğini en üst düzeyde tutmak için çalışmalarına devam edecek ve haftanın hava durumu hakkında düzenli olarak bilgilendirme yapacaktır.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.