enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

İspanya İngiltere EURO 2024 final maçı ne zaman, hangi gün?

İspanya İngiltere EURO 2024 final maçı ne zaman, hangi gün?
REKLAM ALANI
12.07.2024 14:06
2
A+
A-

EURO 2024 Finalinde İspanya ve İngiltere Karşılaşıyor

Almanya’nın Berlin, Dortmund, Frankfurt, Hamburg, Köln, Leipzig, Münih ve Stuttgart şehirlerinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın finali şekillendi. Yarı finallerde başarılı olan İspanya ve İngiltere, Avrupa’nın en prestijli kupası için mücadele edecek.

EURO 2024 Final Maçı: Ne Zaman, Saat Kaçta?

İspanya ile İngiltere arasındaki Avrupa Futbol Şampiyonası final karşılaşması 14 Temmuz Pazar günü oynanacak. Final maçı, Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda saat 22.00’de başlayacak.

EURO 2024’te 114 Gol Eğlencesi

Almanya ev sahipliğindeki 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda şimdiye kadar oynanan 50 maçta 114 gol atıldı, maç başına ortalama 2,28’lik bir gol ortalaması yakalandı. Turnuvanın en golcü ekibi, 13 kez ağları havalandıran İspanya oldu. İspanya’yı 11 golle Almanya takip etti. Hollanda ise 10 golle üçüncü, Türkiye ise 8 golle dördüncü en skorer takım konumunda yer aldı.

İspanya ve İngiltere’nin Yolculuğu

Finale yükselen iki takımdan İspanya, turnuvada oynadığı 6 maçı da kazanarak finale adını yazdırdı. İngiltere ise 6 maçta 3 galibiyet aldı. Grup aşamasında 1 galibiyet ve 2 beraberlikle puan toplayan İngilizler, son 16 turunda Slovakya’yı uzatmalarda 2-1 mağlup ederken, çeyrek finalde İsviçre’yi penaltı atışları sonucunda elemeyi başardı. Yarı finalde Hollanda’yı 2-1’le geçen İngiltere, normal süre ve uzatmalarda 4. kez galibiyet sevinci yaşadı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

EURO 2024’ün Öne Çıkan İstatistikleri

En fazla gol 16 ve 30. dakikalar arasında atıldı, bu dakikalar arasında toplam 23 gol kaydedildi. Her 39 dakikada bir gol atılan şampiyonada en golcü oyuncu ise 5 golle İspanyol Alvaro Morata oldu. Türkiye, turnuvada 8 gol atarak dördüncü en skorer takım konumuna geldi.

Final Mücadelesinin Yorumu

İspanya ve İngiltere arasındaki final karşılaşması, heyecan ve gerilimi yüksek bir mücadeleye sahne olması bekleniyor. Turnuvada bugüne kadar gösterdikleri performanslarla finale layık olduklarını kanıtlayan iki takım, Avrupa’nın en prestijli kupasını kazanmak için son bir kez sahaya çıkacak. Maçın sonucu, Avrupa futbolunun geleceğini şekillendirecek ve bir ulusun kutlamalarını tetikleyecek.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.