enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

İspanya Fransa maçı canlı yayın (EURO 2024)

İspanya Fransa maçı canlı yayın (EURO 2024)
REKLAM ALANI
09.07.2024 21:28
3
A+
A-

EURO 2024 Yarı Finali: İspanya – Fransa Karşılaşması

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024’te ilk finalist belirleniyor. Münih Futbol Arenası’nda 22.00’de başlayacak karşılaşmada turnuvanın favorileri İspanya ve Fransa mücadele edecek. Son derece çekişmeli geçmesi beklenen karşılaşmayı Slovenya Futbol Federasyonu’ndan hakem Slavko Vincic yönetecek.

Bu müsabakayı kazanacak takım, Hollanda-İngiltere eşleşmesini geçecek ekiple şampiyonluk maçına çıkacak.

YARI FİNAL YOLLARI

İspanya, yarı finale tüm maçlarını kazanarak geldi. İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk’un yer aldığı B Grubu’ndan 3’te 3 yaparak lider çıkan İspanya, son 16 turunda Gürcistan’ı, çeyrek finalde ise uzatmalar sayesinde ev sahibi Almanya’yı eleyerek yarı finale yükseldi.

Fransa ise Avusturya, Hollanda ve Polonya ile mücadele ettiği D Grubu’nda 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan toplayarak ikinci sırada son 16 turuna yükseldi. “Horozlar” son 16 turunda Belçika’yı, penaltılara giden çeyrek final maçında Portekiz’i eleyerek yarı finale geldi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İSPANYA HÜCUMDA, FRANSA SAVUNMADA ETKİLİ

EURO 2024’teki performanslara bakıldığında İspanya’nın hücumda, Fransa’nın ise savunmada etkili bir performans sergilediği görülüyor. Şampiyonada 5 maçta da galip gelen İspanya Milli Takımı, toplam 102 şutla en fazla gol arayan takım konumunda. Bu şutların 11’ini gole çeviren İspanyollar, Almanya ile birlikte turnuvanın en golcü takımı unvanını elinde bulunduruyor.

Fransa Milli Takımı ise sadece 1 gol yediği 5 maçın 4’ünde kalesini gol kapatmayı başardı. Fransızların yedikleri tek gol, Polonya karşısında penaltıdan geldi.

REKABETTE 37. RANDEVU

İspanya ile Fransa, A milli takım düzeyinde 37. kez karşı karşıya gelecek. Rekabette geride kalan 36 müsabakada İspanya 16, Fransa 13 galibiyet aldı. Yedi mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. İspanya’nın attığı 64 gole, Fransa 39 golle karşılık verebildi.

İki takım arasında son dönemde yapılan maçlarda İspanya’nın üstünlüğü dikkat çekiyor. İspanya, son 16 yıldaki 8 müsabakada 5 galibiyet elde etti. İki maçı Fransa kazanırken, 1 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı.

İSPANYA, ULUSLAR LİGİ’NİN RÖVANŞINI ALMAK İSTİYOR

İki takım son olarak 2020-2021 UEFA Uluslar Ligi finalinde karşılaştı. İtalya’nın Milano kentindeki San Siro Stadı’nda oynanan UEFA Uluslar Ligi finalini Fransa 2-1 kazandı. İspanya Milli Takımı, bu karşılaşmanın rövanşını almak ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmak için sahada elinden geleni yapacak.

İKİ TAKIM DA 6. KEZ YARI FİNALDE

İspanya Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda 6. kez yarı finalist oldu. 1964, 1984, 2008, 2012 ve 2020 turnuvalarında yarı finale yükselen İspanya, EURO 2024 ile bu başarıyı yineledi. Bu yarı finallerin 4’ünü kazanan İspanyollar, 1’inde elenmekten kurtulamadı.

Tarihinde 3 Avrupa şampiyonluğu bulunan İspanya, bir kez de ikinci oldu. Didier Deschamps’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Fransa ise turnuva tarihinde 6. kez yarı final aşamasına yükseldi. EURO 1984 ve 2000’de şampiyon olan Fransa, 2016’da final oynadı. Fransızlar, 1960 ve 1996’da ise yarı finali geçemedi.

FRANSA “AKAN OYUNDA” GOL ATAMADI

EURO 2024’te yarı finale kadar yükselen Fransa Milli Takımı, şu ana kadar akan oyunda gol atamadı. D Grubu’ndaki ilk maçta Avusturya’yı 1-0 yenen Fransa’nın golünü, Avusturyalı Maximilian Wöber kendi kalesine attı. Fransa’nın Hollanda ile yaptığı ikinci grup müsabakası

golsüz beraberlikle tamamlandı. Gruptaki üçüncü maçında Polonya karşısında mücadele eden Fransa, 1-1 biten maçta tek golünü Mbappe’nin ayağından penaltıdan buldu.

Son 16 turunda Belçika ile karşılaşan Fransa Milli Takımı’nın 1-0 kazandığı mücadeledeki golü bu kez Jan Vertonghen kendi kalesine gönderdi. Çeyrek finalde Portekiz ile eşleşen “Horozlar”, normal süresi ve uzatmaları 0-0 sona eren müsabakayı seri penaltılar sonunda 5-3 kazanarak yarı finalist oldu.

Henüz akan oyunda gol atamayan Fransa, İspanya karşılaşmasında bu kötü istatistiğini tersine çevirmeye çalışacak.

İSPANYA’DA İKİ CEZALI

İspanya Milli Takımı’nda 2 futbolcu cezası nedeniyle yarı final maçında forma giyemeyecek. Savunmanın önemli isimleri Dani Carvajal ve Robin Le Normand, çeyrek finaldeki Almanya müsabakasında gördükleri kartlarla cezalı duruma düştü.

İspanya’da ayrıca Almanya karşılaşmasında sakatlanan Pedri’nin yanı sıra Nacho ve Ayoze Perez’in durumu maç saatinde netleşecek. Fransa’da ise önemli yarı final maçı öncesi sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.