enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

İSO Başkanı’ndan Şimşek’e çağrı: Vergi avantajlarımızı değiştirmeyin

İSO Başkanı’ndan Şimşek’e çağrı: Vergi avantajlarımızı değiştirmeyin
REKLAM ALANI
25.06.2024 14:08
769
A+
A-

Türkiye Sanayi Odası Başkanından Vergi Uyarısı

Türkiye Sanayi Odası (İSO), son zamanlarda tartışılan kurumlar vergisi konusuna ilişkin uyarı yaparak, geçmişte vergi avantajlarının değiştirilmesinin güven kaybı yarattığını belirtti. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Bu avantajların oyun ortasında değiştirilmesi, öngörülebilirlik ve geleceğe yönelik güven açısından ciddi tahribatlar yaratıyor” dedi.

Asgari Ücret ve Ekonomik Beklentiler

Asgari ücret konusuna değinen Bahçıvan, firmaların asgari ücretin ötesinde sektörlerine ve rekabetlerine göre ücret değerlendirmelerinde bulunduğunu vurguladı. Ekonomi yönetimine güvenlerini ifade etmekle birlikte, jeopolitik riskler, Avrupa’daki durgunluk ve finansal koşulların ekonomi üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini belirtti. Bahçıvan, 2023 ve 2024 büyüme hedeflerinin gerçekçi olmadığını ve kontrolsüz bir düşüşün daha büyük çakılma riskleri taşıyabileceğini ifade etti.

Konkordatolarda Değişiklik Talebi

Konkordatolarda artışa dikkat çeken Bahçıvan, bu müessesenin istismar edildiğini ve bununla ilgili İSO olarak bir teklif sunduklarını söyledi. Bahçıvan, “Konkordatonun sadece kamu alacakları ve finansal alacaklar için geçerli olması yönünde bir önerimiz var. Bir firmanın yaşatılması, onunla çalışan diğer firmaların nefessiz kalmasına neden olmamalı” dedi.

Sanayi Sektörü ve Büyüme Hedefleri

İSO 500 araştırmasının sonuçlarını açıklayan Bahçıvan, sanayi sektörünün düşük büyüme hedeflerine alışması gerektiğini söyledi. Bu düşük büyümenin tüm sektörlerde kendisini hissettireceğini ve sanayi sektörünün de bundan olumsuz etkileneceğini belirtti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Diğer Konular

Bahçıvan, konuşmasında ayrıca şunlara da değindi:

  • Orta Vadeli Program’ın (OVP) büyüme hedeflerinin gerçekçi olmadığı
  • İthalattaki artışın ekonomiyi zayıflattığı
  • Yatırım ortamının iyileştirilmesi gerektiği
  • Dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularının önemi
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.