enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İSO Başkanı’ndan elektrik zammına tepki

İSO Başkanı’ndan elektrik zammına tepki
REKLAM ALANI
29.06.2024 19:53
1
A+
A-

Elektrik Zammına Sanayiden Tepki

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, dün açıklanan yüzde 38 oranındaki elektrik zammına sert bir şekilde tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan Bahçıvan, zammın enflasyonla mücadeleye büyük bir darbe vuracağını ve toplumda güven ortamını sarsacağını vurguladı. Enflasyonla mücadelede kritik bir döneme girildiğine dikkat çeken Bahçıvan, tüm kesimlerin maksimum fedakarlık yaparak toplumda güven sağlanması gerektiğini belirtti.

Bahçıvan, “Ancak, bu hassas dönemde elektriğe yüzde 40’a yaklaşan böylesine yüklü bir zam, enflasyonist yaklaşımlara su taşımaktan başka bir işe yaramaz” dedi. Bu tür zamların, enflasyonla mücadeleye yönelik çabalara ket vuracağını ve olumsuz bir iz bırakacağını ifade etti.

Enflasyonla mücadelede başarı elde etmek istiyorsak, bu tür yüklü zamların yapılmaması gerektiğini söyleyen Bahçıvan, “Bunların zamana yayılarak gerçekleştirilmesi çok daha doğru olacaktır. Aksi takdirde, benzer zamların peşi sıra gelebileceğine dair ciddi endişelerimiz bulunmaktadır” diye konuştu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bahçıvan, sanayinin bu zamdan en çok etkilenen kesimlerin başında geldiğini vurgulayarak, “Elektrik maliyetlerinin yükselmesi, üretim maliyetlerimizi artıracak ve rekabet gücümüzü olumsuz etkileyecektir” dedi. Ulusal ekonomimizin güçlenmesi ve enflasyonla mücadelede başarıya ulaşmak için zamların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

İSO Başkanı, “Elektrik zammının toplumda yarattığı tepkiyi anlıyoruz ve hükümetten bu kararı yeniden değerlendirmesini talep ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.