enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

İSO Başkanı’ndan elektrik zammına tepki

İSO Başkanı’ndan elektrik zammına tepki
REKLAM ALANI
29.06.2024 17:02
1
A+
A-

Elektrik Zammına Sanayi Odası’ndan Tepki

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, elektrik zammına yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi. Bahçıvan, zammın enflasyonla mücadeledeki inancı sekteye uğratacağını vurgulayarak, “Hassas bir dönemde elektriğe böylesine yüklü bir zammın enflasyonla verilen mücadelenin inandırıcılığını zedeleyeceğini düşünüyorum” dedi.

Enflasyonla mücadelede kritik bir döneme girildiğine dikkat çeken Bahçıvan, toplumda herkesin fedakarlık yapmasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Ancak, bu dönemde elektriğe yapılan yüksek orandaki zammın enflasyonist yaklaşımları besleyeceğine ve toplumda enflasyonla mücadeleye olan inancın kaybına yol açacağına inandığını belirtti.

Bahçıvan, enflasyonla mücadelede başarılmak isteniyorsa, tek seferlik yüksek zamların artık yapılmaması gerektiğini vurguladı. Bu zamların belli bir süreye yayılarak yapılması gerektiğini ve aksi takdirde benzerlerinin peşi sıra gelebileceği endişesini dile getirdi. Ayrıca, zammın toplumun tüm kesimlerini derinden etkileyeceğine ve enflasyonla mücadele çabalarının olumsuz bir iz bırakmasına neden olacağına dikkat çekti.

İSO Başkanı Bahçıvan, hükümetin, enflasyonla mücadelede inandırıcılığını korumak ve toplumda güven sağlamak için tek seferlik yüksek zam uygulamalarından uzak durması gerektiğini vurguladı. Zamların makul düzeylerde ve belli bir süreye yayılarak yapılması gerektiğini, aksi takdirde enflasyonla mücadele çabalarının sekteye uğrayacağını belirtti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bahçıvan, açıklamasında ayrıca, enflasyonla mücadelede tüm sektörlerin üzerine düşen sorumluluğa dikkat çekerek, sanayi sektörünün de bu mücadelede üzerine düşen payı yerine getireceğini vurguladı. Ancak, yükselen enerji maliyetlerinin sanayi sektörünün rekabet gücünü zayıflattığını ve zamların sanayi sektörü üzerinde ek bir yük oluşturacağını da ifade etti.

İSO Başkanı, hükümetin, sanayi sektörüne yönelik destekleyici tedbirler alması gerektiğini ve enerji maliyetlerindeki artışın sanayi sektörünün rekabet gücüne zarar vermemesi için gereken adımları atması gerektiğini söyledi. Bahçıvan, enflasyonla mücadelede sanayi sektörünün de üzerine düşen görevi yerine getireceğini, ancak hükümetin de sektörün enerji maliyetleri konusundaki sıkıntılarını göz önünde bulundurması gerektiğini ifade etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.