enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Işıkhan SGK’ya en fazla borcu olan belediyeleri açıkladı

Işıkhan SGK’ya en fazla borcu olan belediyeleri açıkladı
REKLAM ALANI
25.07.2024 15:52
18
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın Sosyal Medya Açıklaması

SGK’ya En Borçlu 5 Belediye

Saygıdeğer milletimiz, belediyelerin SGK’ya olan prim borçları hakkında bazı gerçekleri paylaşmak ve CHP’li yetkililerin yanlış bilgilerini düzeltmek istiyorum.

CHP’li Belediyeler Borçlu

YAZI ARASI REKLAM ALANI

SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamı CHP’li belediyelerdir: Ankara Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi. Bu durum yerel seçimler öncesinde de geçerliydi.

Borçların Dağılımı

Türkiye genelinde belediyelerin SGK’ya toplam borcu 96 milyar TL’dir. Bu borçların yüzde 67,7’si CHP’li belediyelere aittir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başı Çekiyor

SGK’ya en fazla prim borcu olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 5,75 milyar TL’dir. Belediye 2019 yılında AK Parti’den devralındığında borcu 225 milyon TL idi. Bugün borç 25,5 katına çıktı.

Siyasete Alet Etmeyin

Lütfen “seçim oldu” diyerek kafa karışıklığı yaratmayın, milletimizi yalanlarla aldatmayın. CHP’li belediye başkanlarına tavsiyemiz, emekçilerin alın terinin hakkı olan sigorta primlerini en kısa sürede ödemeleridir.

Gerçekleri Konuşalım

Bu konuyu siyasi parti rekabeti veya hamaset değil, veriler ve rakamlar üzerinden ele almalıyız. Sadece gerçekleri söylemek zorundayız.

İşte En Borçlu 5 Belediye:

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi
  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi
  • Mersin Büyükşehir Belediyesi
  • Adana Büyükşehir Belediyesi
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.