enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

İngiltere’de iktidar el değiştiriyor… Ülke 14 yıl sonra ‘sol’ dedi

İngiltere’de iktidar el değiştiriyor… Ülke 14 yıl sonra ‘sol’ dedi
REKLAM ALANI
05.07.2024 08:56
3
A+
A-

İngiltere’de İşçi Partisi’ne Tarihi Zafer

İngiltere’de dün gerçekleştirilen genel seçimler, ülke tarihinde önemli bir dönüm noktası oldu. Seçimlerde, Başbakan Rishi Sunak’ın Muhafazakar Partisi’ni yenerek tarihi bir zafer kazanan İşçi Partisi, 14 yıllık Muhafazakar Parti yönetimine son verdi.

Ipsos UK’in seçim sonrasındaki çıkış anketine göre İşçi Partisi, Avam Kamarası’nda 650 sandalyenin 410’unu alarak iktidarı ele geçirdi. Önceki seçimde 365 sandalye kazanan Muhafazakar Parti’nin sandalye sayısı ise 131’e geriledi. Bu sonuç, Muhafazakar Parti için tarihteki en büyük hezimet olarak kayıtlara geçti.

Aşırı sağcı Reform UK Partisi 13, Liberal Demokrat Parti 61, İskoçya Ulusal Partisi 10, Yeşiller Partisi ise 2 sandalye kazandı.

Muhafazakar Parti, seçmenlerin hayat pahalılığı krizi, başarısız kamu hizmetleri ve bir dizi skandaldan dolayı kendilerini cezalandırdığı gerçeğiyle yüzleşti. Seçim sonucunda Muhafazakar Parti’nin son kabinesinde yer alan birçok bakan milletvekili olamadı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Zafer konuşmasında İşçi Partisi lideri Keir Starmer, “Bu gece ülkenin dört bir yanındaki insanlar, performans temelli siyasetin son bulmasını ve kamusal hizmet kalitesindeki siyasete geri dönülmesini istediklerini dile getirdi” dedi.

Starmer, “Değişim şimdi başlıyor… Siz oy verdiniz. Şimdi bizim için görevleri yerine getirme zamanı” diye konuştu.

Yenilgiyi kabul eden Sunak, “İktidar barışçıl bir şekilde, tüm tarafların iyi niyetiyle el değiştirecek. Öğrenilecek ve düşünülmesi gereken çok şey var. Özür dilerim” ifadelerini kullandı.

Muhafazakar Parti’nin başarısızlığı, hayat pahalılığı krizi, başarısız kamu hizmetleri ve bir dizi skandala yönelik tepkilerin bir sonucu olarak değerlendiriliyor. İşçi Partisi’nin zaferi, partinin performans temelli siyaseti sonlandırma ve kamusal hizmet kalitesini artırma sözlerine verilmiş bir destek olarak görülüyor.

İngiltere’nin yeni Başbakanı Keir Starmer, önümüzdeki haftalarda kabinesini açıklaması ve ülkeyi zorlayan konuları ele alan politikalarını uygulamaya koyması bekleniyor. İşçi Partisi’nin zaferi, ülkenin geleceği üzerinde önemli bir etki yaratması beklenen bir siyasi değişimin işareti olarak kabul ediliyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.