enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İmamoğlu: Tek bir canımızın ayrımcılığa uğramasını asla kabullenmedik, kabullenmeyeceğiz

İmamoğlu: Tek bir canımızın ayrımcılığa uğramasını asla kabullenmedik, kabullenmeyeceğiz
REKLAM ALANI
20.07.2024 20:57
3
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Alevi vatandaşların tuttuğu Muharrem Matemi’nin ardından pişirilen aşureye ortak oldu. Garip Dede Cemevi ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen lokma paylaşımına İmamoğlu’nun yanı sıra DEM Parti Eş Genel Başkanları Sultan Özcan ve Tuncer Bakırhan, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP Parti Meclisi Üyeleri Mahir Yüksel, Ozan Işık, Turgay Özcan, Cem Aydın, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara da katıldı.

Aşurenin bereket, birlik ve beraberlik simgesi olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Aşure bizim tüm farklılıklarımızı uyum içinde yaşayabileceğimizi temsil eden bir lezzet. Biz çok büyük, çok güçlü ve çok güzel bir milletiz. Kökenlerimiz, inançlarımız, fikirlerimiz farklı olabilir, ancak tarihimiz, acılarımız ve sevinçlerimiz var ve biriz. Hepimiz bu cennet vatana aynı sevgi ve sadakatle bağlıyız. Hepimiz bu ülkemizde herkes için mutlu ve güzel bir gelecek kurma idealini paylaşıyoruz.

Alevi yurttaşlara yönelik ayrımcı bakış açısını eleştiren İmamoğlu, “Alevi yurttaşlarımıza yönelik her türlü ayrımcı tutum ve davranışı yok etmek için çalışmalıyız. Bu ülkenin 86 milyon sahibi vardır. Eşittir, eşit hissedardır. 86 milyon insanımızın her meşru talebine kulak vermek, yerine getirmek ve çalışmak mecburiyetinde olan yöneticileriz.

Cemevlerinin ibadethane statüsünde olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Cemevlerinin ibadethane olup olmadığına karar vermek yöneticilerin işi değildir. Alevi yurttaşlarımız bu kararı çoktan vermiştir. Biz yöneticilere düşen bu kararın gereğini yerine getirmektir. Cemevleri ibadethanedir.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İmamoğlu, “Milletçe geçmişten gelen derin acılarımız var. Acılara ve adaletsizliklere yenilerini asla eklememek için sevgi, hoşgörü ve eşitlik içinde bir arada olmalıyız. Muharrem ayı bizi adaletsizlikleri düşünmeye ve bunları önlemeye davet eden bir zaman dilimidir.

İmamoğlu, “Kimsenin kendini çaresiz hissetmediği bir ülkede yaşamak hepimizin hakkıdır. Yoksulluğa ve çaresizliğe son vermek için el birliğiyle çalışacağız ve başaracağız.

İmamoğlu, “Bu inancımızla Muharrem ayının tüm gönülleri buluşturmasını diliyorum. Daha dün Hacı Bektaşi Veli’yi ziyaret ettik. Bugün de Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıl dönümünde şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık diliyoruz. Acıları, soykırımları, katliamları ve savaşları kınıyoruz.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.