enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

İmamoğlu: Bu koşunun kaybedeni olmaz

İmamoğlu: Bu koşunun kaybedeni olmaz
REKLAM ALANI
13.07.2024 18:53
1
A+
A-

Ekrem İmamoğlu, MEF Üniversitesi Mezuniyet Töreni’nde Gençlere Yol Gösterdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, MEF Üniversitesi 2023-24 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nde gençlere seslenerek, akıl ve bilimin ışığından sapmamaları gerektiğini vurguladı.

Törenin açılışında konuşan İmamoğlu, gençlere şöyle seslendi: “Hayatınız boyunca bilgiye olan bakışınızın sağlam olması önemlidir. Bilginin kaynağı güvenilir olduğunda ve ondan faydalandığınızda, hangi işi yaparsanız yapın yolunuz aydınlanır. Genç arkadaşlar, yolunuzun ışığı akıl ve bilim olsun. Bu yoldan asla vazgeçmeyin.”

Çağın getirdiği zorluklara dikkat çeken İmamoğlu, “Son yıllarda yaşadığımız pandemi, savaşlar, göçler ve depremler gibi büyük sıkıntılar, ülkemizi ve dünyayı derinden etkiledi. Bu zor zamanlarda umutsuzluğa kapılmayın. Tarih boyunca zorluklar hep var olmuştur ve var olacaktır. Kendinizi şanssız görmeyin ve ülkenizin geleceği için çalışın.” dedi.

Türkiye’nin kurtuluş mücadelesinden örnek veren İmamoğlu, “Geçtiğimiz yüzyılda bu ülke büyük bir kurtuluş savaşı verdi. Milyonlarca insanını kaybetmesine rağmen, gençlerin fikrine güvenerek ve onlara geleceği emanet ederek bu güzel toprakları geleceğe hazırladı. Sizler de bu mirasın sahibisiniz. Zorluklara göğüs gererek, aydınlık bir gelecek için çalışın.” diye konuştu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İmamoğlu, ikinci yüz yıla girerken Türkiye’nin geleceğine umutla baktığını vurguladı: “Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılını geride bıraktık. Önümüzdeki yüzyılda, bu güzel ülke, insanları ve doğası bizden ne bekliyor? Bu sorumluluğu taşıyan bir yönetici olarak, büyük bir koşu görüyorum. Bu koşuya iyi hazırlanın, hoşgörülü olun, her fikre saygı gösterin. Bu koşunun kaybedeni olmaz. Hep birlikte başarılı olacağız.”

Türkiye’nin cumhuriyetin çocukları olduğunu hatırlatan İmamoğlu, “Çalışarak bu ülkeyi çağdaş bir ülke haline getireceğiz. Endüstriyel kalkınmaya odaklanacağız, doğayı koruyacağız, toplumsal mücadelelere destek olacağız. Biz yöneticilerin görevi, sizlere destek olmak ve yarınlara daha iyi hazırlanma ortamı sağlamaktır. Eğitime verdiğimiz destekle birlikte, her bireyin iyi bir eğitim almasına katkı sağlayacağız. Çünkü çağdaş bir eğitim sistemi, ülkemizi önümüzdeki yüzyılda en başarılı ülkeler arasına taşıyacaktır.”

Gençlerden geleceğe umutla bakmalarını isteyen İmamoğlu, “Sizlerin bu yolculuğuna katkı sunmaya devam edeceğiz. MEF Üniversitesi’nin değerli kurum, kuruluş ve çalışanlarına, velilerimize ve siz sevgili gençlere teşekkür ediyorum. Yolunuz başarılarla dolsun, önünüz aydınlık olsun. Her şey çok güzel olacak.” dedi.

Konuşmaların ardından İmamoğlu, MEF Üniversitesi birincisi Sudenur Bilgin’e ödülünü takdim etti. Törende ayrıca, MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, İmamoğlu’na bir plaket sundu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.