enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İlk 6 ayda rekor geriledi! Bakan Ersoy: Yıl sonu hedefimiz olan 60 milyar dolar…

İlk 6 ayda rekor geriledi! Bakan Ersoy: Yıl sonu hedefimiz olan 60 milyar dolar…
REKLAM ALANI
31.07.2024 12:15
3
A+
A-

Turizm Sektöründe Rekor Gelir ve Ziyaretçi Sayıları

Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 yılının ilk 6 aylık turizm verilerini açıkladı. Bakan Ersoy, bu dönemde 23,7 milyar dolarlık rekor bir turizm geliri elde edildiğini belirtti. Turizm gelirlerindeki rekorların devam etmesini beklediklerini söyleyen Ersoy, yıl sonu hedefleri olan 60 milyar doların üzerinde bir rakam yakalanabileceğini ifade etti.

Geçtiğimiz yılın ilk 6 ayına göre yabancı ziyaretçilerde kişi başı gecelik harcamanın 103 dolardan 109 dolara yükseldiğini paylaşan Bakan Ersoy, tüm ziyaretçiler için bu rakamın ise 98 dolar olarak gerçekleştiğini söyledi. Yıl sonu hedeflerinin kişi başı gecelik harcamayı 103 dolara çıkarmak olduğunu belirten Ersoy, bu hedefle uyumlu bir şekilde ilerlediklerini söyledi.

Ziyaretçi sayılarıyla ilgili bilgi veren Bakan Ersoy, ilk çeyrekte yabancı ziyaretçi sayısının %13,9 artarak 26 milyon 137 bine ulaştığını açıkladı. En çok ziyaretçi sayısına sahip ülkelerin Rusya, Almanya ve Birleşik Krallık olduğunu ifade eden Ersoy, Rusya’dan gelen ziyaretçi sayısının 2,7 milyon, Almanya’dan gelen ziyaretçi sayısının 2,5 milyon, Birleşik Krallık’tan gelen ziyaretçi sayısının ise 1,8 milyon olduğunu belirtti.

Ziyaretçi sayılarının pandemiden sonra yükselişe geçtiğini söyleyen Bakan Ersoy, 2024 yılının ilk 6 ayında 26 milyon 137 bin ziyaretçiyle rekor bir seviyeye ulaşıldığını vurguladı. Yıl sonu hedefleriyle uyumlu bir şekilde büyümeyi sürdürdüklerini ifade etti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Avrupa Şampiyonası ve Olimpiyatlar Ziyaretçi Sayılarını Etkileyecek

Haziran ayında ziyaretçi sayısında bir yavaşlama görüldüğüne işaret eden Bakan Ersoy, bu düşüşün Temmuz ve Ağustos aylarında da devam edeceğini söyledi. Nedeni olarak Avrupa Şampiyonası ve Fransa Yaz Olimpiyatları’nı gösteren Ersoy, bu etkinliklerin ziyaretçi sayılarını olumsuz etkileyeceğini düşündüklerini söyledi.

Bodrum ve Çeşme’deki Doluluklardaki Düşüşün Nedenleri

Son dönemde Bodrum ve Çeşme’deki dolulukların azalmasının nedeni olarak turizmin 12 aya yayılamamasını ve yalnızca Türk ziyaretçilere hitap edilmesini gösteren Bakan Ersoy, “Yunan adalarının kapıda vize vermesi ve Türk ziyaretçilerin geçen seneye göre daha kısa süre konaklaması da etkiler arasında olabilir.” diye ekledi.

Yerel yönetimlerin turizm projelerine siyasi yaklaştığını belirten Bakan Ersoy, Ege Turizm Merkezleri, Çeşme Projesi ve Didim projelerinin sezonu 12 aya yaymak amacıyla oluşturulduğunu ancak yerel yönetimlerin bu projelere siyasi yaklaştığını söyledi.

Kariye Camii’nde Turistik Ziyaretler Ücretli Olacak

6 Mayıs’ta yeniden ibadete açılan Kariye Camii ile ilgili yeni bir düzenleme duyuran Bakan Ersoy, UNESCO kuralları kapsamında caminin ziyaretçi yönetim planıyla yönetileceğini açıkladı. Cuma günleri yalnızca yerli ve yabancı ziyaretçilere ibadet amaçlı açık olacak caminin, diğer günlerde hem ziyaret hem de ibadete açık olacağını ifade etti. 19 Ağustos itibarıyla turistik ziyaretlerin kişi başı 20 euro olacağını ve gelirin tamamının Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne kalacağını belirtti.

40 Bin Konut Turizm Amaçlı Hizmet Verecek

Turizm konutları ile ilgili sonuçları paylaşan Ersoy, şu ana kadar 32 bin 904 konuta belge verildiğini, bunların 29 bin 789’unun işlemlerinin tamamlandığını söyledi. 2 bin 364 tesisin işlemlerinin devam ettiğini ve 8 bin 476 tesisin ise inceleme aşamasında olduğunu belirtti. Kontrol ve yerinde tespitler sonucunda yaklaşık 40 bin konutun turizm amaçlı hizmet verebilecek durumda olduğunun görüldüğünü ifade etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.