enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

İkinci el otomobilde ‘6 ay ve 6 bin km’ uygulaması uzatıldı

İkinci el otomobilde ‘6 ay ve 6 bin km’ uygulaması uzatıldı
REKLAM ALANI
27.06.2024 09:33
320
A+
A-

Sıfır Araçların İkinci Ele Düşürülmesi Yıl Sonuna Kadar Yasaklandı

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç ticaretinde araçların ilk tescil tarihinden 6 ay ve 6 bin kilometre geçmeden satılamayacağı uygulamasının yıl sonuna kadar uzatıldığını duyurdu.

Uygulama, 2022 yılında otomotiv piyasasında yaşanan stokçuluk ve spekülatif fiyat artışlarını önlemek amacıyla başlatılmıştı. Otomobil, arazi taşıtları ve motosikletleri kapsayan düzenleme, ikinci el piyasaya sıfır araçların akışını engellemeyi amaçlıyordu.

Ticaret Bakanlığı, uygulamanın hayata geçirilmesiyle “sıfır araçların ikinci ele düşürülerek satışa sunulması yoluyla haksız kazanç sağlanmasının önüne geçildiğini, sıfır araç arzının arttığını, gerçek ihtiyaç sahiplerinin araçlara erişebildiğini ve tüketici mağduriyetlerinin azaldığını” belirtti.

Uygulamanın otomotiv sektöründe istikrar sağladığı ve tüketicileri koruduğu vurgulanırken, yıl sonuna kadar uzatılma kararının piyasadaki olumlu etkilerin devam etmesini sağlayacağı ifade edildi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Sıfır araçların ikinci ele düşmesini önleyen düzenleme, stokçuluğu ve spekülatif fiyat oluşumlarını engellemeyi amaçlıyor. Uygulamanın, tüketicilerin gerçek ihtiyaçlarını karşılayan araçlara daha kolay ve uygun fiyatlarla ulaşmalarını sağlaması bekleniyor.

Uygulamanın yıl sonuna kadar uzatılmasıyla otomotiv piyasasında istikrarın korunması hedefleniyor. Tüketicilerin ikinci el piyasadan araç satın alırken daha bilinçli davranmaları ve gerçek değerlerine yakın fiyatlar ödemeleri bekleniyor.

Düzenlemenin, otomotiv sektörünün sağlıklı bir şekilde büyümesine ve tüketicilerin korunmasına katkı sağlaması amaçlanıyor. Sıfır araçların ikinci ele düşürülmesinin önlenmesi, piyasada adil rekabetin desteklenmesine ve tüketicilerin güvenli ve kaliteli araçlara erişiminin kolaylaştırılmasına yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Uygulamanın yıl sonuna kadar uzatılması, ikinci el araç piyasasında düzen ve istikrarın sağlanmasına yönelik güçlü bir sinyal olarak yorumlanıyor. Otomotiv sektörü paydaşları, uygulamanın piyasada dengeyi sağladığına ve tüketici haklarını koruduğuna inanıyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.